Lehetőség egy kis erőgyűjtésre

Kamaszi Ferenc vajdasági erőnléti edző segítségével végeznek speciális erőnléti munkát a következő napokban a nyíregyházi férfi kosárlabdázóknál, mivel a következő tétmeccs csak a jövő pénteken lesz.

Sokat nincs mit ragozni a Marso-Vagép NYKK szerdai kupamérkőzése kapcsán (95–84-es győzelem, tehát tizenegy pontos előny a visszavágóra), inkább arra voltunk kíváncsiak, hogy a Debrecen elleni hazai találkozón tapasztalt-e előrelépést Kmézics Zoran, a gárda edzője.

– A legfontosabb, hogy nyertünk, a tizenegy ponttal úgy kell sáfárkodnunk, hogy az a visszavágóra elég legyen – válaszolta a meccs napján 46. születésnapját ünneplő szakember. – Sajnos elpackáztuk annak a lehetőségét, hogy még nagyobb legyen az előny, hiszen több emberelőnyös helyzetünk is kimaradt. Új játékosunk, Andre Burton többet nyújtott attól, amit az első mérkőzésén, az utazás után egy nappal várni lehetett tőle. Megerősített abban, hogy becsületesen dolgozó, használható játékosról van szót, akit azért még többször le kellett cserélni, mert a fáradtság jelei gyakran megjelentek rajta.

Mint jeleztük, az NYKK vasárnapi, szombathelyi mérkőzése elmarad, hiszen a vasiak otthonában női válogatott kézilabda-tornát rendeznek a hétvégén. Így aztán legközelebbi bajnokit december 3-án, Pécsen vívja a csapat, előtte jövő pénteken lesz a kupapárharc debreceni visszavágója. Az időt kihasználva, erre a hétre erőnléti edző érkezett a nyíregyháziakhoz a vajdasági Kamaszi Ferenc személyében, aki korábban dolgozott már együtt Kméziccsel Szolnokon, illetve Meszlényi Róbert mellett a magyar férfi válogatottnál is.

Nem bírta

Kezdõként, de csak két perc játéklehetõséget
kapott szerdán Siska János. Ennek oka, hogy az NYKK-játékos
betegen vállalta a játékot és rövid idõ
alatt kiderült, hogy nem tud hasznára lenni csapatának,
ezért cserét kért. A csupaszív hátvéd
remélhetõleg hamar teljes értékû harcos
lesz.

– Bodnár Tibor –
hirdetés