Leiskolázta a Ferencvárost a DEAC

Volt okuk az örömre a debreceni hokisoknak
Volt okuk az örömre a debreceni hokisoknak - © Fotó: Matey István
Debrecen – A várakozásokat felülmúlva 6–2-re verte a DEAC a fővárosiakat.

A Ferencváros együttese látogatott csütörtökön este a Debreceni Jégcsarnokba. Az Erste Liga középszakaszában a meccset megelőzően a zöld-fehérek 17 ponttal álltak az élen, és csupán 3 pontjuk hiányzott a középszakasz megnyeréséhez. A cívisvárosiak azonban nem adták könnyen magukat, sőt!

A DEAC honlapjának beszámolója szerint a 6. percben a vendégektől Pozsárt állították ki, a fórt pedig kihasználták az egyetemisták: Behal és Izacky akciójának végén az előre húzódó Hetényi Péter talált Pleszkán hálójába. A vendégek azonnal megpróbáltak visszavágni, Hetényi Zoltán fogott egy közelit, majd az ismétlést is hárította. A következő minutumban Nagy Gergő ugrott ki a kitámadó hazai védők között és kiegyenlítette az állást. Ám jött Silló Arnold, és ismét előnybe juttatta a hazaiakat.

A következő játékrészben tovább hízott az előny, Novotny átadásával Turcotte lépett meg és kilőtte az alsó sarkot. A harmadik etap is jól indult, Silló remek passzával Hári Norbert lépett el és a rövid sarokba vágta a pakkot. A hajrához közelítve csökkentették ugyan a hátrányukat a vendégek, azonban még a debreceniek sem lőtték el az összes puskaporukat. Izacky Jakub duplázott, ezzel beállítva a 6–2-es végeredményt.

A legjobbak között

Szilárd védekezéssel és hatékony támadójátékkal megérdemelten győzték le a listavezetőt a hajdú-bihariak, ezzel elszakadtak a Brassótól, és pontszámban utolérték a Csíkszeredát. David Musial, a DEAC vezetőedzője a mérkőzés után adott nyilatkozatában dicsérte a csapatát, de gondolatban már a hétfői meccs foglalkoztatta. „Úgy vélem, hogy a mai összecsapás a szezon legjobb meccsei közé tartozik, egyértelműen jól játszottunk, jól dolgoztunk a védekező zónában, Hetényi Zoli is kiválóan védett. Mindez egyértelműen jó koncentrációt és önbizalmat adhat a Fradi elleni következő mérkőzésre.”

Hétfőn 20 órától a Pesterzsébeti Jégcsarnokban csapnak össze ismét a csapatok.

HBN
hirdetés