Lelkiismeretesen végzik a munkájukat

Balla István (jobbra) veszi át a jutalmat Román Istvántól, Pechtol Jánostól és Kiss B. Zoltántól
Balla István (jobbra) veszi át a jutalmat Román Istvántól, Pechtol Jánostól és Kiss B. Zoltántól - © Fotó: a szerző
Vámosatya – Vannak vadászok, akik többet tesznek a jobb eredmények érdekében.

Az elmúlt szombaton, Vámosatyán megrendezett trófeamustra jó alkalmat nyújtott arra, hogy elismeréseket adjanak át a kiváló munkát végzett vadászoknak. A Magyar Vadászati Védegylet díjait Pechtol János ügyvezető elnök adta át, aki az elismerések átadása előtt hangsúlyozta, hogy a trófeamustra a vadászok ünnepe. A Felső-Tisza vidéke kiváló adottságokkal rendelkezik, s a trófeák azt bizonyítják, hogy ezt ki is használják a vadászok. Szólt arról is, hogy milyen sok munkába kerül, míg egy ilyen kiállításra eljut a trófea. Szükség van a hivatásos vadászok fáradhatatlan munkájára, akik rengeteg takarmányt hordanak ki az etetőkbe, s szükség van arra a szakértelemre is, amellyel kiválasztják a terítékre hozandó bikákat.

– Vannak, akik többet tesznek a jobb eredményekért, őket ki kell emelnünk, s munkájukat el kell ismernünk – jelentette ki Pechtol János.
Elismeréseket adott át Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja is. Beszédét egy régi bölcsességgel kezdte, amely szerint a vadászatra az időjárás vagy alkalmas, vagy igen alkalmas. Mint mondta, ez a megállapítás érvényes a trófeamustra idejére is: lehet alkalmas, vagy igen alkalmas. A kormánymegbízott köszönetet mondott mindazoknak, akik aktívan részt vesznek az eredményes vadgazdálkodásban. MML

Elismerések

A Nimród vadászérem: Szécsi Attila, Balla István, Kósa Gyula

A Magyar Vadászatért érdemérem: Zán József

A gróf Nádasdi Ferenc emlékplakett: Napkori Erdőgazdák Zrt.
hirdetés