Lemond Sipos József

Lemond az MSZP választmányi tagságáról és a párt társsadalompolitikai tagozatának ügyvivői posztjáról is Sipos József, akinek segítségével két szocialista politikus zárt ülésen mondott beszéde is nyilvánosságra került.

A politikus az ATV esti műsorában elmondta: ő nem tudott arról, hogy újságírónő ismerőse felvételt készít a hétvégi választmányi ülésen, sőt mivel nem ért be kezdésre, azt sem tudta, hogy zárt ülés volt.

Nem tudta, hogy felvétel készül

Titokban készített felvételt az MSZP hétvégi választmányi üléséről a Magyar Rádió tudósítója – állítja az a szocialista politikus, aki az újságírót bevitte a zárt tárgyalásra. Sipos József azt mondja: nem tudta, hogy a riporternő rögzíti az elhangzottakat és mivel nem kezdéskor ültek be, azt sem tudta, hogy a rendezvény nem nyilvános. A politikus közölte, hogy lemond a pártban betöltött tisztségeiről.

Sipos József az ATV Egyenes Beszéd című műsorában közölte, hogy lemondott az MSZP választmányi tagságáról és a párt társadalompolitikai tagozatának ügyvivői posztjáról.

Elmondása szerint szombaton, az országos választmány ülésének napján a párt társadalompolitikai tagozatának is ülése lett volna. Erre hívta ő a Magyar Rádió riporterét, akivel egyébként másfél-két éve “korrekt viszonyt ápol”. A tagozat ülése azonban elmaradt, így a politikus – megfogalmazása szerint – barátaival elindult a választmány ülésére és ment velük az újságíró is.

Sipos József elmondta: körülbelül 30-45 perces késéssel érkeztek a választmány ülésére, amelyről nem tudta hogy zárt. Elismerte, hogy hibát követett el amikor erről nem is érdeklődött senkitől, ám hozzátette, hogy erre nem is lett volna lehetősége hiszen nem találkozott illetékessel.

A politikus hangsúlyozta, hogy ő és kollégái sem tudták, hogy a rádió újságírója felvételt készít a beszédekről. A riporternek ezt a lépését rendkívül elítéli, hiszen úgy gondolja, hogy – akarva-akaratlanul – a tisztességével játszott, amin ezek után csorba is esett.

Az MSZP szombati országos választmányi üléséről vasárnap került elő az első kiszivárogtatott hangfelvétel, amelyen Lamperth Mónika arról beszél, hogy olyan javaslatot fog a kormány elé terjeszteni, amely – a választási erermények ellenére – megerősíti a kormánypárti politikusok pozícióit a regionális területfejlesztési tanácsokban.

Egy nappal később – hétfőn – egy újabb kiszivárgott hangfelvétel került nyilvánosságra, amint Szekeres Imre, honvédelmi miniszter az önkormányzati választások után megváltozott erőviszonyokról beszél, ahogy fogalmaz, újra kell gondolni az együttműködést az SZDSZ-szel és az MDF-fel is.
hirdetés