Lemondtak a tiszteledíjról a képviselők

Ramocsaháza – A felszabaduló évi több mint 8 millió forint csökkenti a működési hiányt.

Meglepő fordulatot vett Ramocsaházán a csütörtökön megrendezett önkormányzati alakuló ülés, ugyanis a képviselő-testület többsége úgy döntött, hogy képviselői munkájáért nem kíván a tiszteletdíj lehetőségével élni. Ezért javasolták, és hatályon kívül helyezték az erről szóló rendeletüket.

Az előzményekhez tartozik, hogy az esküt letett új képviselő-testület alpolgármesternek ismét Bagoly Albertet választotta meg. A régi-új alpolgármester írásban nyilatkozott arról, hogy a munkájáért járó tiszteletdíjra nem tart igényt. Ez a nemes kezdeményezés jó „táptalajra” talált, ugyanis Vári Zoltán javaslatára a képviselő-testület többsége úgy döntött, hogy lemond a tiszteletdíjáról – tájékoztatta szerkesztőségünket Molnár Tibor jegyző.

Így a tiszteletdíjról szóló rendeletet hatályon kívül helyezték. Az így felszabaduló évi több mint nyolcmillió forint csökkenti az önkormányzat működési hiányát, igen sokat jelent a forráshiánnyal küszködő költségvetésnek.

Az önkormányzat módosította a bizottságok számát is. Míg korábban öt bizottság dolgozott, az új ciklusban három segíti majd az önkormányzat munkáját: az ügyrendi bizottság, a szociális-, oktatási-, és kulturális bizottság, valamint a pénzügyi bizottság. A bizottságokba beválasztott négy külső tag természetesen tiszteletdíj nélkül is vállalta az ezzel járó feladatokat.

– M. Magyar László –
hirdetés