Lenyűgöző, hatalmas méretű szobrok tárlata

Virgilius Moldovan az egyik alkotásával
Virgilius Moldovan az egyik alkotásával
Nyíregyháza – Különleges kiállítások várják hamarosan az érdeklődőket Nyíregyházán, ugyanis Virgilius Moldovan román származású osztrák szobrászművész munkáival ismerkedhetnek meg három helyszínen is április 6-ától a Nyíregyházi Városi Galéria szervezésében.


Az osztrák kortárs művészeti élet meghatározó alakja Magyarországon először Nyíregyházán mutatkozik be Németh Erika művészeti vezető kurátori munkájának köszönhetően.

A nagy mesterségbeli tudással készített, ironikus, érzelemgazdag bronzportrék a Nyíregyházi Városi Galéria termeiben lesznek majd láthatóak, míg a Váci Mihály Kulturális Központ földszinti kiállítóterében hatalmas méretű bronz- és szilikonportrék alkotják a tárlatot. A közönség számára megszokott emberi lépték változtatásával meglepő hatást ér el a művész.

A Pál Gyula Teremben a társadalomkritikai témákat feldolgozó művek várják majd a művészetbarátokat. A hatalmas, 3 méter magas műgyanta és szilikon akt szobrok formaalkotása, expresszivitása olyan megrázó, hogy főleg a felnőttkorú látogatóknak ajánlják a szervezők.

A hatalmas méretű figurák monumentális megjelenése már magában is lenyűgöző, a sajátos pigmentáció, a festett szilikon és műgyanta anyag pedig tovább dramatizálja a szobrok megjelenését.

KM

Címkék: ,hirdetés