Leolvasóval lopnak a buszon? Elég az emberek zsebéhez érinteni a kütyüt, és máris pénzt húz le a kártyáról?

Akt.:
Leolvasóval lopnak a buszon? Elég az emberek zsebéhez érinteni a kütyüt, és máris pénzt húz le a kártyáról?
A Facebookon fénysebességgel terjedt a fotó és a sztori, hogy egy bankkártya-leolvasóval lopnak a buszon. A leírás szerint elég, ha a tolvaj az áldozat zsebéhez érinti a készüléket, és máris pénzt húz le a kártyájukról.

Az internet a rémhírek tárháza. És ez sem több rémhírnél, de úgy terjed, mint a futótűz. Az írás szerzője azt állítja, hogy ő szúrta ki a tolvajt, amint a tömegközlekedők zsebéhez érinti a kütyüt. A módszer ez: a tolvaj beüt a gépbe egy 5000 forintnál kisebb összeget, majd a pénztárcánkhoz érinti, amiben a bankkártyánk is van, és hopp, már le is húzza az összeget a kártyánkról – az 5000 forintnál kisebb tranzakcióknál ugyanis nem szükséges a Pin-kód beütése.

FELHÍVÁS! Ma a buszon észrevettem egy srác kezében EZT a gépet! Mikor megláttam, hogy az emberek zsebéhez érinti, rájöttem milyen aljas dolgot csinál! – írták a Facebookon.

Nos, a fotó egyébként, ami most terjed, több mint két éves és nem is Magyarországon készült. Másrészt a pénz útja visszakövethető, szóval ennyi erővel a személyi igazolványát felmutatva is lophat a tolvaj. A Bors megkérdezett egy szakértőt is, aki elmondta, a leolvasónak legalább 2-3 centire kell lennie a kártyától, hogy sikeres legyen a tranzakció.

– Teljesen életszerűtlen, hogy valaki mellénk áll egy a kezében lévő géppel, és a kabátunkon vagy a nadrágzsebünkön keresztül lehúzza a pénzünket. Előbb fogja ellopni a tárcánkat, aztán otthon próbálkozik majd a kártyánkkal – mondta. Egyébként a rendőrségre sem érkezett még ilyen bejelentés. Szóval a hír egy nagy kamu.

Forrás: borsonline.hu


USA - Hihetetlen felvétel! Vagy mégsem? Egy amerikai farmer azt vette észre, hogy valaki folyamatosan a kukoricásában bújkál, és letapossa a termést. Gondolta tetten éri kamerával. Ám arra nem gondolt, hogy a kukoricáját nem más, mint egy földönkívüli lény tapossa le. Vagy méginkább egy gagyi föl...
hirdetés