Lépeget előre a Spartacus

Dragóner Filip is többször került nagy helyzetbe
Dragóner Filip is többször került nagy helyzetbe - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Három perc nem nagy idő egy focimeccsen, három játékosnak még ennyi sem kellett ahhoz, hogy főszereplője legyen a vasárnap esti Szpari-Szolnok NB II-es bajnokinak. Ketten aligha emlékeznek vissza kellemesen minderre.


A harmadik percben Pekár László beadása után a szolnoki Horgosi Donát lábáról saját kapujába vágódott a labda. Öngólt szerzett a fiatal focista, aki januárban még csak tizennyolc esztendős lesz. A második félidőből bő két perc telt el, amikor a szünetben cserként beállt Jasarevic Mahir csúnyán rátartott Kesztyűs Barna lábára, így joggal kapott piros lapot.

A másik végletet Bajzát Péter jelentette. A Szpari rutinos támadója a hajrában állt be és jó másfél perc után remek góllal biztosította be a hazaiak három pontot érő győzelmét.

Egy olyan mérkőzésen, amelyen a helyzetek alapján sokkal többször is kapuba találhattak volna a hazaiak. Igaz a vendégeknek is volt erre lehetőség.

– Az első félidőben kimondottan agresszívan, szellemesen és tetszetősen játszottunk, csak a gól hiányzott a játékunkból – kezdte visszatekintését a győztes találkozóra Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Aztán miként az lenni szokott, ez majdnem meg is bosszulta magát. Szerencsére nem így történt. Egyébként a helyzeteket tekintve akár 4-1 is lehetett volna az eredmény. A játék képe alapján el is kellett volna döntenünk a három pont sorsát. Szünet után a kiállítás után okosan futballoztunk többet passzoltunk, ám akkori is fel kellett volna tennünk az íre a pontot. A második kiállítás végérvényesen végleg eldöntötte a mérkőzést.

– Játékban most jobban nézünk ki, így is tervezzük és megyünk tovább. Lépegetünk előre, föntebb tudunk labdát szerezni, feljebb toljuk a védekezésünket. Vannak olyan pozitívumok, amikre építkezni lehet.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Balogh Pál, a vendégek szakvezetője úgy vélte, hogy a hazaiak jobban alkalmazkodtak a pálya talajához.
– Én azt gondolom, hogy ebből a szempontból kiegyenlített volt a kép. Viszont szünetben felhívtam a figyelmet arra, hogy a második labdáknál való párharcokat rendre elveszítettük, főleg az első félidő második felében több mélységi passzt tudtak bejátszani a védővonal mögé a szolnokiak, amiből baj lehetett volna. Volt is nagy helyzete Tóth Lacinak, szerencsére Jova Levente bravúrral védett. Inkább az a lényeg, hogy olyan területeken volt egységes labdaszerzésünk amelyeknél a szolnokiakat négy a három, vagy öt a négy elleni, emberhátrányos helyzetbe kényszerítettük – így Lucsánszky Tamás.

Műtét után és előtt

Sajnos a pechszéria továbbra is sújtja a csapatot. Csilus Tamást sérülés miatt a tizenharmadik percben le kellett cserélni, úgy néz ki, hogy számára is véget ért az őszi szezon. Ebből egyébként szerdán egy győri kupameccs, vasárnap a Budafok elleni hazai, egy héttel később Tatabányán a Budaörs elleni bajnoki van hátra. Még mindig maródi Rudolf Gergely, Szokol Zsoltot már megműtötték, Forró Gyulát pedig csütörtökön fogják.

KM-ML
hirdetés