Lépre csalták Sarah Palint

Megtréfálta a republikánus alelnökjelöltet egy kanadai komédiás. Sarah Palin-t telefonon hívta fel Marc Antoine Audette, és a francia köztársasági elnöknek adta ki magát, a politikusnő pedig elhitte.

Marc Antoine Audette mint az ál-Nicolas Sarkozy az egyik montreali rádió, a CKOI Montreal élő műsorában hat percig csevegett Sarah Palin-nel, de nem mondta meg neki az igazat egészen a csevegés végig. Sok minden szóba került: Sarkozy feleségétől, Carla Bruni-tól a vadászatig. Sarah Palin szóvivője utólag azt mondta, hogy Palin kissé meglepődött a végén.

A csevegés egy pontján Audette, az ál-Sarkozy azt mondta Sarah Palin-nak, hogy jó lenne, ha egy nap elnök válna belőle. Palin nevetve azt válaszolta, hogy talán nyolc év múlva. Audette, illetve “Sarkozy” ezután azt mondta, hogy szeretene részt venni Sarah Palinnel egy helikopteres vadászaton. “Imádom megölni az állatokat, mmm, mmm, elvenni egy életet annyira mulatságos.” – közölte a komádiás majd hozzátette: “Nagyon mennék, feltéve hogy nem visszük Cheney alelnököt.” (2006-ban Dick Cheney, a jelenlegi alelnök egy fürjvadászaton véletlenül meglőtte egyik vadásztársát, aki megsérült.) “Én óvatosan lövök majd.” – válaszolt Sarah Palin anélkül, hogy reagált volna a Cheney-re tett csípős megjegyzésre.

Marc Antoine Audette utólag azt nyilatkozta a BBC-nek a csínytevésről, hogy arra volt kíváncsi, vajon milyen is Palin, aki többször hangoztatta, hogy tisztességtelenül bánik vele az élvonalbeli média. Audette, aki társával Sebastien Trudel-lel közösen készíti a beugratós műsorát, végül felfedte magát. A duó korábban már lépre csalta telefonálós rádióműsorukban Nicolas Sarkozy-t, és az előző francia államfőt, Jacques Chirac-ot valamint a popsztár Britney Spears-t is.
hirdetés