Lerakták az új városháza alapkövét

Lerakták az új városháza alapkövét
© Fotó: KM
Dombrád – – A beruházás összértéke 222 millió forint, ebből a kormánytámogatás 200 millió forintot tesz ki – fogalmazott a szombati alapkőletételkor dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, aki az esemény után a helyi művelődési házban lakossági fórumot is tartott, melyen jelen volt Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó-szövetség elnöke, egykori világbajnok ökölvívó is.

Az alapkőletétel előtt a település polgármestere szólt az egybegyűltekhez. – A fizikai építkezést meg kell előznie a lelki építkezésnek, mert, ahogyan Ybl Miklós nagy magyar építész is megfogalmazta, valójában kétszer kell megépíteni egy épületet. A gondos mérnöki előkészítést ugyanis megelőzi a szándék és az akarat munkája – mondta Kozmáné Kasza Veronika. Hozzátette: sokat kellett dolgozni és küzdeni azért, hogy a fejben megfogalmazódó álomból látvány-, engedélyezési, majd kiviteli terv legyen és eljussanak az első kapavágásig, azaz az alapkőletételig.

20180317_154142_resized

– Ha visszagondolok arra, hogy mennyi beszélgetéssel, álmodozással telt óra van már mögöttünk, ha arra gondolok, hogy a tervezés folyamata mennyi egyeztetést, pontosítást, egy-egy apró részlet újragondolását jelentette, akkor ezt a napot nyugodtan nevezhetem egy ünnepnek. Az alapkőletétel a lelki építkezés befejeződését és a fizikai építkezés kezdetét jelenti – húzta alá a dombrádi polgármester, aki szólt az 1948-ban épült régi városháza történetéről is. Eszerint a hivatal épülete a háborút követően, az 1848-as forradalom és szabadságharc századik évfordulója után lett a megalakuló tanácsháza. Történelmi falai között alakult meg 1956. október 28-án a községi munkástanács, amely a forradalom ideje alatt a rendről és fegyelemről gondoskodott. – Az új városháza Dombrád központjának ékessége lesz. Egy modern, de ugyanakkor a jelenlegi településképbe tökéletesen illeszkedő impozáns épület alapkövét helyezzük el most. Ez a fejlesztés egy újabb lépcsőfok az élhető város elérésének útján. Minden dombrádi büszke lehet arra, hogy nekünk nem a bezárás, a megszüntetés, a visszalépés az utunk, hanem a fejlődés és az építkezés.

20180317_154129_resized

A szombati ünnepségen elhangzott: a kivitelező a kisvárdai székhelyű Kel-szer Kft. lesz, akinek december 31-ig kell befejezni a munkát.

– KM-TG –
hirdetés