Ülésezett a megyei közgyűlés

Illusztráció
Illusztráció

Kezdetét vette péntek reggel 9 órakor a megyei képviselőtestület ülése Nyíregyházán, a Megyeházán. A képviselők 22 napirendi pontban döntenek a pénteki napon.

A megyei közgyűlés pénteki ülésén döntött arról, hogy zárolja a Tiszadobi Gyermekváros, Szakiskola és Kollégium 9. évfolyamát. A létszámkeretet 104 főben határozza meg, és megszüntet 6 pedagógus álláshelyet.

A képviselők oktatási intézmények vezetőinek kinevezéséről is döntöttek: a csengeri Ady Endre Gimnázium igazgatójává Szamosszegi Gyulát, a fehérgyarmati Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola igazgatójává Macsi Gyulát, a tiszalöki Frim Jakab Általános Iskola vezetőjévé Pappné Kórik Juditot választotta.

A Mátészalkai Gyermekvédelmi Központ vezetésével Kertes Zoltánt, a mándoki Ápoló-Gondozó otthon igazgatói teendőivel Imre Dancsné Tamás Évát, a nyírbélteki Ápoló-Gondozó Otthon vezetésével Pócsi Lászlónét bízta meg.

A testület döntött arról is, hogy a Jósa András Oktató Kórház fejlesztésére, korszerűsítésére, egy 2008-ban induló 12,5 milliárdos projekt megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére a 80 millió forintos összeg 25%-os önkormányzati önrészét a kórház saját bevételeiből biztosítja.

A képviselők jóváhagyták, hogy a kórház és a megyei önkormányzat közös közbeszerzési eljárást folytat a Diagnosztikai Központ és a Cardiovascularis Központ kialakításával kapcsolatban.

A megyei közgyűlés megszavazta azt az előterjesztést, mely szerint Nyírbátor város járóbeteg szakellátását augusztus elsejétől a megyei önkormányzat Szatmár-Beregi Kórháza működtesse. Ezzel a városban magasabb szintű egészségügyi ellátás valósul meg.

Elidegenítésre jelölték ki a megyei önkormányzat tulajdonában lévő sóstói Igrice Nyaralófalut és Kempinget, valamint a Park Hotel mellett található Fenyves Turistaház és Kempinget. Az Igrice nyaralófalu forgalmi értékét 162 millió, a kempingét 228 millió forint összegben, a Fenyves Turistaház és Kempingét 272 millió forintban állapították meg, de a konkrét eladásról még nem döntöttek. A képviselők elmondták, hogy azt semiképpen sem szeretnék, ha felparcelláznák a telkeket, és ott később családi házak épülnének.

A közgyűlés elfogadta a megyei önkormányzat által alapított alapítványok gazdálkodásáról és működéséről szóló beszámolót. Döntés született arról is, hogy a megnövekedett igények miatt 45-ről 160 főre emeli az ibrányi Móricz Zsigmond Gimnázium és Szakközépiskola kollégiumi férőhelyeinek számát.

A megyei közgyűlés 10 óra 45 perckor befejeződött.

– Zajácz D. Zoltán –
hirdetés