Lesodródott az útról Aranyosapáti és Gyüre között – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. szeptember 26-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.


Teljes terjedelmében égett egy garázs szerdán reggel Ibrányban, a Deák Ferenc utcában. Az épületben több jármű, két személygépkocsi és egy quad is volt. A nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt két 11,5 kilogrammos PB gázpalack felrobbant, a tűz oltása során az égő garázsból még egy gázpalackot és egy szén-dioxid palackot kihoztak, amelyeket visszahűtöttek. A lángoló épületet több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Az útról lesodródott, árokba hajtott és az oldalára borult egy zárt kisteherautó szerdán délelőtt az Aranyosapáti és Gyüre közötti úton. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, a kisteherautó elszállításáról a tulajdonos gondoskodott. Személyi sérülés nem történt.

A lerakódott égéstermék gyulladt meg egy családi ház kéményében szerdán délelőtt Hodászon, a Bem József utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket. Hasonló eseményeknél kellett beavatkozniuk a mátészalkai hivatásos tűzoltóknak Nyírpilisen, a Rétfenti utcában. Személyi sérülés egyik esetben sem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Nyitott oldalfalú melléképületben az ott tárolt tűzifa kapott lángra szerdán este Tiszaviden, a Jókai Ferenc utcában. A vásárosnaményi önkormányzati és a mátészalkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés