Helyi közélet

2017.02.15. 15:39

Fiatalodik a hazai rida-rock

Nyíregyháza - Változásokat hozott az új esztendő a Folkfusion Band életében.

Nyíregyháza - Változásokat hozott az új esztendő a Folkfusion Band életében.

– Hiszem, hogy tízévenként meg kell újulnia az embernek, ami persze egy zenekarra is igaz, a Folkfusion Band életében pedig most jött el ez az idő.

– Dömötör Sanka és Teremi Dávid érkezésével egy–két éve elkezdődött ez a folyamat, ami az elmúlt év végéig adott is egy kis lendületet. A gitárosunk és az énekes távozásával viszont most új tagokat kellett keresnünk. Horányi Andris, aki már azelőtt is kisegítette párszor a zenekart, bevállalta, így ő lett a gitáros, a mikrofon mögé pedig Varga Zsolt „Zsubi” állt. Így a hattagú bandában a basszusgitáros Holik Zsolt és jómagam emeljük csupán az átlagéletkort – engedett bepillantást a kulisszák mögé Kazár Pál, a zenekar vezetője.

Bedobják a mély vízbe

Varga Zsolt neve nem ismeretlen, sem az olvasók, sem a zenebarátok számára. A 22 esztendős nyíregyházi fiatalember legutóbb tavaly novemberben került az érdeklődés középpontjába, amikor megnyerte az országos Call Center Hangszépségversenyt. Akkor zenei terveiről is beszélt, hiszen nem titok: gyermekkora óta énekel, többször találkozhatott vele a megyei közönség kulturális rendezvényeken.

– Zsubi hamar átesett a tűzkeresztségen. Meghallgattuk, és szinte azonnal elkezdtük a közös munkát, amit ebben a formában mindannyian nagyon élvezünk. A zenekarnak több projektje is van ezzel a felállással, egyelőre azonban a Folkfusion az első. Már csak azért is, mert nem vártunk sokáig azzal, hogy bedobjuk az új énekesünket a mély vízbe: február 17-én koncertet adunk a nyíregyházi Hajó Clubban – újságolta Kazár Pál, s hozzátette: szinte mindennap próbálnak a bő egyórás bulira.

– Biztató, hogy Zsubi ismerte a dalainkat, a zene és a szöveg egyaránt közel áll hozzá. Valószínűleg az új Folkfusion más, mint a régi, a célunk, hogy közvetlenebbek, vidámabbak és hangulatosabbak legyenek a koncertek. A próbák során minden ötletet meghallgatunk, végigbeszélünk, helyet adunk a jónak. A fiatalok, remélem, sokat tanulnak, és mindannyian jól érezzük magunkat, ami a zenében is az egyik legfontosabb.

KM-CSA


A zenekarról

A Folkfusion Band 2006-ban alakult Nyíregyházán, jelenleg Európa egyetlen rida-rock zenekara. A kezdetekkor a hagyományos magyar népzene modernizálása volt a fő csapásirány, aztán ahogy egyre több zenész fordult meg a csapatban, úgy tisztult le a mára védjeggyé vált egyedi stílus. Zenei vegyeskereskedés, amiben súlyos gitárszólók, vicces rapbetétek, elszállós témák, népzenei motívumok akár egy dalon belül is előfordulnak.

A zenekarnak eddig három lemeze jenlent meg: Folkpack (2009), Második (2012), Z-űrutazás (2014).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában