Lesz meccs szombaton!

Egyelőre megy tovább a bajnoki úton a Debreceni Vadkakasok-UPC élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata, tehát az együttes pályára lép szombaton Nyíregyházán.

A hét közepén, az érintett debreceni szakemberek, klubvezetők egyeztetése után megszületett a megállapodás, amelynek lényege, a következő két bajnoki összecsapást minden valószínűség szerint lejátssza a Walke Károly által irányított, a DEKE-re épülő tinicsapat.

Pontosabban, a szombati, nyíregyházi derbin biztosan pályára lépnek Kunglerék, míg a jövő hét végén esedékes Szolnok elleni hazai ütközet kimenetele attól is függ, milyen állásfoglalás, döntés születik a klubot működtető – vagy fogalmazzunk pontosabban: csődbe vivő – gazdasági társaság igazgatótanácsának hétfői ülésén.

Most mindenesetre úgy áll a helyzet, hogy ugyanazzal a kerettel – hiszen tulajdonképpen másképpen nem is tudnák – veszik fel a harcot a hajdúságiak a fentebb említett két találkozón, mint tették azt a ZTE ellen, vagyis, ezúttal sem a győzelmet kell várni a fiataloktól, sokkal inkább a tapasztalatszerzés, az erkölcsi helytállás lehet a céljuk.

Kérdésünkre Hajnal Lajos igazgatósági tag elmondta, a hétfői ülés után vélhetően már mindenki tisztább képet lát a lehetséges jövőt illetően, vagyis, eldől, hogy a Nyíregyháza és a Szolnok elleni ütközeteknek lesz-e folytatása az idei évadban, vagy pedig végérvényesen lezárul a Vadkakasok-korszak.
hirdetés