Leszakadt a vezeték

Viharkár Nyíregyházán
Viharkár Nyíregyházán
A komoly széllel beköszöntött ősz szerencsére kevés plusz munkát jelentett a megye tűzoltóságának. Mindössze néhány alkalommal kellett kidőlt, vagy kettétört veszélyes fa eltávolításához kivonulniuk.  video

– Az elmúlt napok jelentős erejű széllökései miatt Kisvárda, Ibrány és Nyíregyháza térségében az elektromos hálózat viszont több helyen megrongálódott – tudtuk meg az E-on illetékesétől.

– A sérüléseket nagyobbrészt a hálózatra dőlt fák, illetve a szél erejétől leszakadt vezetékek okozták. A hibákat nagyrészt még az éjszaka elhárítottuk a készenléti rendszerünk alkalmazásával, azonban a jelenleg is fújó erős szél miatt napközben is újabb hibák keletkeztek, melyeket erőforrásaink átcsoportosításával folyamatosan elhárít a társaságunk.

– A Nyírszőlőst és környezetét ellátó, nyírbogdányi 22kV-os vezeték egyik leágazására október 29-én este 10 óra körül rádőlt egy fa, amely elszakította a vezetéket, ennek következtében szünetelt a villamosenergia-szolgáltatás a területen. Hajnali 1 órára szerelőink az elszakadt vezetéket megjavították, így ismét helyreállt a szolgáltatás.

– Dankó Mihály –
hirdetés