Leszakadt egy vasgerenda az épülő Wembley-ben

Valamennyi építőmunkást menekíteni kellett Londonban az épülő új Wembley-stadionból, miután egy fémgerenda leszakadt.

“Heggesztés közben egy fém tetőgerenda zuhant le” – nyilatkozta a kivitelező Multiplex cég szóvivője. – “Senki nem sérült meg, de az építkezés helyszínét ki kellett üríteni”.

A 3000 munkás nagy részét hazaküldték, amíg a mérnökök vizsgálják a baleset körülményeit.

Az incidens tovább hátráltatja a 757 millió font (nagyjából 265 milliárd Ft) költségvetésű beruházást, amelyet már így is alulterveztek és az átadását is többször elhalasztották. A május 3-ára tervezett FA-kupa döntő lett volna az első hivatalos mérkőzése az új Wembley-nek, végül a mérkőzést a cardiffi Millennium Stadionba kellett áthelyezni.

Az első válogatott meccsen az angol csapat Magyarországgal játszott volna a 90 000 ülőhellyel rendelkező csodastadionban, május 30-án, azonban ezt a meccset is át kellett helyezni, a manchesteri Old Traffordra, csakúgy, mint a Jamaika elleni június 3-i vb-felkészülési mérkőzést.

A ausztrál Multiplex cégnek engedélyezték a késői átadást, de a csúszások miatt várhatóan mintegy 100 millió font bevételkieséssel kell számolni. Az esetleges további késlekedés a jelentések szerint heti 1 millió fontjába kerül a kivitelezőnek.

A legtekintélyesebb angol fogadóiroda, a William Hill azonnal reagált az esetre, már csak 8 fontot – a korábbi 16 helyett – fizet annak a játékosnak, aki arra fogad, hogy az új Wembley nem lesz kész a 2007-es FA-kupa döntőre. Érdekesség, hogy az irodánál arra is lehet fogadni, hogy a stadion a 2012-es olimpiára sem készül el.
hirdetés