Letartóztatta a bíróság a nyíregyházi gázolót

Letartóztatta a bíróság a nyíregyházi gázolót
© Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2018. március 2-án segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt elrendelte Ny. Á. gyanúsított előzetes letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. február 28-án délután Nyíregyháza lakott területén közlekedett az általa vezetett személygépkocsival. Az egyik útkereszteződésnél a jelzőlámpa piros jelzése ellenére nem állt meg, hanem egyenesen áthajtott az útkereszteződésen. Ugyanebben az időben neki jobbról, a Korzó Bevásárlóközpont felől a kijelölt gyalogos átkelőhelyen a zöld jelzésre egy gyalogos lépett a zebrára. Az autót vezető férfi a gyalogost a zebrán, a terelővonal közelében elütötte. A sértett a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A baleset helyszínéről a gyanúsított megállás nélkül elhajtott, majd a gépjárművét rendszám nélkül egy autó karosszériásnál helyezte el, ő pedig Budapestre távozott.

A bíróság álláspontja szerint – tekintettel arra, hogy a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, más büntetőeljárás is van folyamatban vele szemben – alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóság elől elrejtőzne, illetve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

– Dr. Toma Attila sajtószóvivő –


Fotó: police.hu
Nyíregyháza - Az általa vezetett törött gépkocsit hatósági jelzés nélkül az egyik nyíregyházi autószerelő műhelyben találták meg a rendőrök. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2018. március 2-án elfogták azt a 25 éves nyíregyházi férfit, akit segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítanak....

Fotó: police.hu
Nyíregyháza - A nyíregyházi rendőrök várják az ismeretlen gépjármű sofőrjének, valamint azoknak a jelentkezését, akik az eseménnyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 1501...
hirdetés