Nyíregyháza hírei

2015.02.06. 12:16

Vádemelés a konyhakéses dohánybolti rablás miatt

Vásárosnamény, Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járási Ügyészség a mai napon vádat emelt két fiatalkorú fiúval szemben, akik tavaly novemberben késsel raboltak ki egy vásárosnaményi nemzeti dohányboltot.

Vásárosnamény, Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járási Ügyészség a mai napon vádat emelt két fiatalkorú fiúval szemben, akik tavaly novemberben késsel raboltak ki egy vásárosnaményi nemzeti dohányboltot.

A vádirat szerint a 16, illetve 17 éves fiúk 2014. november 14-én délután megbeszélték, hogy pénzt fognak szerezni úgy, hogy kirabolják az egyik helyi nemzeti dohányboltot. Ennek érdekében egyikőjük harisnyából maszkot készített, majd magához vett egy konyhakést és egy pár zoknit. Ezt követően 21 óra körül megjelentek a kiszemelt trafiknál, ahol megvárták, amíg a környék elcsendesedik.

A 17 éves vádlott a fejére maszkot húzott, a kezére felvette a zoknikat, majd bement a dohányboltba, ahol a konyhakéssel kényszerítette az eladót a kassza kinyitására. Ezután a kasszából 126.000,- forintot vett magához, valamint eltulajdonított 3 doboz cigarettát is. 16 éves társa az üzlet előtt az utcán figyeléssel segítette a bűncselekmény elkövetését. A helyszínről a vádlottak hazamentek, majd a pénzt elosztották egymás között.

A rendőrség még ezen az éjszakán elfogta mindkét elkövetőt, akik beismerő vallomást tettek.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja, és velük szemben javítóintézeti nevelés kiszabását indítványozta a bíróságon.

A 17 éves vádlottnak a rabláson kívül egy lopás bűntettéért is felelnie kell, mert 2014. november 5-én napközben az ajtót benyomva bement egy jándi családi házba, ahonnan kb. 100.000,- forint készpénzt tulajdonított el.

- Dr. Nagy Ferenc, megyei főügyész-helyettes -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!