Létesítmény viseli a nevüket Nyírpazonyban

Nyírpazony – Ápolják a hagyományokat Nyírpazonyban, a település híres sportolóiról nevezték el a felújított létesítményeket.


Az „Itthon vagy – Szeretlek Nyírpazony” rendezvénysorozatnak sportos vonatkozása is volt. A Nyíregyháza szomszédságában található nagyközségben ugyanis szombaton két sportlétesítményt is elneveztek a település egy-egy híres szülöttéről, ezzel együtt pedig felújított szabadtéri kosár- és kézilabdapályákat adtak át.

Utóbbi a társasági nyereségadó (TAO) adta lehetőségből valósult meg a színi Károly Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarán, a Kató Mihály Sportcentrumban. Merthogy ez a létesítmény immár a 27 éves korában, thaiföldi autóbalesetben elhunyt thai-boksz világbajnok Kató Mihály nevét viseli.

Vele szemközt, a nemrégiben felújított nyírpazonyi futballpálya bejárata felett is lehullott a lepel a névadó kilétéről: a sporttelepet a nagyközség szülöttéről, az 1956-os melbourne-i olimpia negyedik helyezett és Európa-bajnok sportlövőjéről, Kovács Miklósról nevezték el. Dubay László polgármester ünnepi beszédében elmondta, a települése lakosságát is bevonták a névadásba, és mivel a szavazáson olyan szoros volt a verseny a két egykori sportoló között, hogy mindkettejük nevét ápolják majd azzal, hogy létesítményt neveztek el róluk.

A kosárlabda-pályákat az NYKK U14-es csapatainak játékosai vették először birtokba, a szünetekben pedig a nyíregyházi Flexi-Team Aerobik Egyesület a hazai rendezésű Magyar Kupára (október 8-9.) készülő lánysportolói léptek színre.Sporthírek


hirdetés