“Letettek annyit az asztalra, hogy megilleti őket a kedvezmény”

Mezei Anikó
Mezei Anikó
Nyíregyháza – Mezei Anikó: – A mai nyugdíjasok letettek annyit a nemzet asztalára, fizettek annyi járulékot, hogy életük végéig megillesse őket ez a díjmentesség.

Bodnár Miklósné így válaszolt: – Hiba lenne megnyirbálni, elvenni az idősektől az ingyenes tömegközlekedés lehetőségét. Legtöbbünk nem luxusnyugdíjat kap, így is sok a kiadásunk, örülünk, hogy az alapvető dolgokra és a szükséges patikaszerekre futja. Nem szeretnénk, ha buszra, vonatra is költenünk kellene.

Bodnár Miklósné

Bársony János hét év múlva tölti be a 65. életévét. – Remélem, addigra nem teszik fizetőssé a tömegközlekedést a nyugdíjasoknak! Ne feledjük, az a generáció, amelyikre ma emiatt irigykednek, ledolgozta az életét, és legtöbbjük nem irodában ült, öregségére belerokkant a kemény fizikai munkába!

Bársony János

 

A Tiszabercelen élő Szabó István szerint ésszerű lenne bizonyos mértékű önrészt kérni a tömegközlekedő idősektől, a menetjegy, bérlet árának 50 százalékát, de csak azoktól, akiknek futja rá, például a havi 200 ezer forint feletti nyugdíjat kapó emberektől.

Szabó István

Lippa Ádám és Áncsán Alex hasonlóan vélekedett: a nagyszüleik generációja ­megérdemli ezt az ingyenességet, nem szabad megvonni tőlük a százszázalékos kedvezményt.

Lippa Ádám

 

Áncsán Alex 1

KM-PI
hirdetés