Letették az esküt

Letették az esküt
Letették az esküt
Nyíregyháza – Jelentős dátum lesz az október 19-e azok életében, akik ezen a napon kapták meg magyar állampolgárságukat, s tették le a honosítási esküjüket csütörtök délelőtt a nyíregyházi Házasságkötő teremben.

Összesen hatan kapták meg magyar állampolgárságukat.

Közel 10 éve élek Magyarországon, és 5 éve adtam be az állampolgárság iránti kérelmemet. Az országot még kisgyermek koromban szerettem meg, amikor is egy osztály kirándulás alkalmával szinte az egész országot bebarangoltuk. Ukrajnából, Kárpátaljáról érkeztem, és közel két éve mentőtisztként dolgozom. Az, hogy megkaptam az állampolgárságot, számomra nagyon sokat jelent – mondta el Balázs István.

A családommal már hat éve élünk Magyarországon, és alig másfél éve adtuk be a kérelmet az állampolgárság iránt. Számunkra kellemes csalódást okozott, hogy ilyen hamar megkaptuk a személyi igazolványainkat. Két gyermekem is megkapta az állampolgárságot, de kettejük közül csak a fiam, kapott velem együtt igazolványt kislányom ugyanis még csak nyolc éves. Az, hogy mindannyian megkaptuk, nagyon jó érzés – mondta el Kis Marianna.

-Kiss Béla-
hirdetés