Léteznek immár Rendészeti Oscar-díjasok is!

Április 5-től Nyíregyházán is „élesben” figyelnek a kamerák
Április 5-től Nyíregyházán is „élesben” figyelnek a kamerák
Nyíregyháza – A városi közgyűlésen elfogadták a rendőrség, a katasztrófavédelem és a tűzoltó-parancsnokság beszámolóját.

Telitalálat volt Agárdy Vilmos köszöntésével nyitni a csütörtöki közgyűlést. A Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület junior Európa-bajnok versenyzője, Veres Andrea tanítványa rászolgált az elismerésre, a nyílt színen fogadhatta dr. Kovács Ferenc polgármester gratulációját.

Ezt követően a rendőrség, a katasztrófavédelem és a tűzoltó-parancsnokság beszámolója került a célkeresztbe.

„Nem a büntetés a cél”

– A rendőrség kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes évet tudhat maga mögött. A város közbiztonságáért végzett munkánkat a közgyűlés tavaly Bencs Kálmán-díjjal jutalmazta, a „Rendészeti Oscar-díjra” valamennyi kollégám nagyon büszke – fogalmazott dr. Illés László r. alezredes, kapitányságvezető. Hangsúlyozta: – A folyamatos és elsősorban demonstratív jellegű sebesség-ellenőrzéseket 2016-ban is kiemelt feladatnak tekintjük, melynek nem a büntetés, hanem a forgalom ritmusának mederbe terelése a célja. Április 5-én állnak éles üzemmódba a VÉDA-kamerák, melyekből három található Nyíregyházán.

A katasztrófavédelmi kirendeltség és a hivatásos tűzoltó-parancsnokság beszámolóját is 22 igen szavazattal fogadta el a képviselő-testület.

– Az előző esztendő csendes év volt: az országban nem volt árvíz, jelentős mennyiségű belvíz, semmi olyan, ami a szokásos tűzoltói beavatkozáson kívül jelentősebb erőfeszítést igényelt volna a katasztrófavédelemtől, így a fő hangsúlyt a megelőzésre és az önkéntes mozgalom erősítésére fordítottuk – jegyezte meg Varga Béla tű. ezredes, megyei igazgató.

Döntöttek arról, hogy a közlekedésfejlesztési programban a Szegfű utcát 2×2 sávosra szélesítik, felújítják a Bottyán János, a Törzs, a Semmelweiss és a Szalag utcákat, átépítik a Debreceni út–Kígyó utcai és a Törzs utcai csomópontokat, illetve kerékpárút-hálózat bővítésével Borbánya és Kistelekiszőlő is bekapcsolódhat a kerékpáros közlekedésbe. Benyújtják a Sóstó komplex turisztikai fejlesztéséről szóló pályázatot, ami kedvező elbírálás esetén új távlatokat nyithat meg majd.

KM-LTL


Több mint hatmilliárdos fejlesztési projektcsomag Nyíregyházán

Nyíregyháza – Több mint hatmilliárd forint értékű, az európai uniós támogatású terület- és településfejlesztési, valamint a gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program keretében megvalósuló projektcsomagról döntött csütörtöki ülésén a nyíregyházi önkormányzati közgyűlés.
hirdetés