Életfogytiglan a brutális gyilkosnak

Életfogytiglan a brutális gyilkosnak
Dr. Fázsi László büntetőtanácsa hirdetett ítéletet a megyei bíróságon hétfőn a tavaly október 19-én Görögszálláson elkövetett, előre megfontolt szándékkal, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság ügyében. A tettes elfogásáról szóló korabeli tudósításunk [.pdf – 53KB]

A nem jogerős ítélet életfogytiglani, fegyházban letöltendő szabadságvesztés, feltételesen legkorábban 30 év múlva helyezhetik szabadlábra K. Gábor 21 éves nyírteleki férfit.

A vádlott büntetett előéletű, akit korábban több rendbeli lopás, bankkártyával való visszaélés miatt ítéltek szabadságvesztésre. Szabadulása után 5 hónappal követte el a görögszállási gyilkosságot. Tavaly októberben Nyírbátorban ismerkedett össze a sértettel, B. Margit kétgyermekes, látássérült, hajléktalan asszonnyal, aki nála sokkal idősebb volt. Felajánlotta, költözzön apja nyírteleki lakásába. Október 13-án Nyíregyházán találkoztak, amikor is B. Margitnak rendeződött rokkantsági nyugdíja.

Október 14-án olyan folyószámla nyitására vette rá K. Gábor a sértettet, amihez ő maga is hozzáférhet mint felhatalmazott. Az asszony még október 13-án Görögszállásra költözött.

A brutális gyilkosságot október 19-án hajnali 4-kor követte el a fiatalember, aki azt az éjszakát Görögszálláson töltötte. Felhúzta a vekkert, a kést maga mellé készítette. Hajnalban előbb több késszúrással próbált végezni az áldozattal, aki életéért könyörgött. Ekkor az udvarról egy betondarabot hozott be, a padlón térdre kényszerítette az asszonyt, majd leütötte, aki még mindig életjelet adott magáról, azért a széttört betondarab éles részével újra többször lesújtott. A tetemet néhány az udvari kútba dobta. A nő személyi igazolványát megtartotta, s mint aki jó végezte dolgát a 6.40-es busszal Nyíregyházára utazott. Másnap délután azonban visszatért és földdel betemette a kutat.

Beismerte tettét

A véres kést azonban nem tüntette el, az áldozat görögszállási hozzátartozóinak, szomszédainak az feltűnt, és más gyanús körülmény is arra sarkallta őket, hogy feljelentést tegyenek. K. Gábor beismerte tettét, a vallomása csaknem teljesen egybehangzik a nyomozás eredményével.

A védelem enyhítésért fellebbez, a végző szót az ítélőtábla mondja ki. K. Gábort addig is előzetesben tartják.

– Györke László –
hirdetés