Létrejött a megállapodás

Létrejött a megállapodás
Létrejött a megállapodás
Nyíregyháza – Egy teljes héten át tartó tárgyalássorozat után koalícióra lépett Nyíregyházán az MSZP, az SZDSZ, a Függetlenek Egyesülete és Lengyel Károly független képviselő.  video

A koalíciós partnerek 12 pontban határozták meg azokat a feladatokat, amelyeket 2006-2010 között a legfontosabbnak tartanak megvalósítani.

Csabai Lászlóné polgármester elmondta, hogy a koalíció azt fogja javasolni a közgyűlésnek, hogy mellette két alpolgármester működjön közre a város irányításában. A polgármester az alakuló közgyűlésen Giba Tamás (Függetlenek Egyesülete) és Nagy László (MSZP) megbízására tesz javaslatot. A koalíció két tanácsnok működését látja indokoltnak, ezekre Mikó Dánielt (MSZP) és Felbermann Endrét (SZDSZ) javasolja.

A Függetlenek Egyesülete nevében Giba Tamás elmondta, hogy azért döntöttek az MSZP-vel való együttműködés mellett, mert Nyíregyháza érdekét ma ez az együttműködés fejezi ki legjobban.

Felbermann Endre (SZDSZ) annak a reményének adott hangot, hogy a nyíregyházi közgyűlés nem tükrözi majd az országos politika színvonalát és hangulatát. Tiszta lappal szeretnének indulni, tiszteletben tartva az ellenzék mindenkori véleményét is.

Lengyel Károly független képviselő hozzátette: azonosulni tud a koalíció céljaival, de a továbbiakban sem pártszínekben, hanem az értékteremtő munkában gondolkodik.

-Zajácz Zoltán-
hirdetés