Életreszóló élmények Torinóban

Életreszóló élmények Torinóban
Suba Veronika, a Nyíregyházi Főiskola harmadéves nemzetközi kapcsolatok szakos hallgatója 21 napon át a torinói téli olimpia úgynevezett flessriportre volt.

Az eredetileg debreceni lány szülei tornatanárok, innen a vonzódás a sporthoz, ő mindig is nyelvet szeretett tanulni, ez adta a lehetőséget az olaszországi feladat ellátáshoz.

– Két éve Budapesten volt a műkorcsolya Európa-bajnokság, ahol a sajtóosztály irányításán dolgoztunk. Ekkor ott volt a torinói olimpia szervező bizottsága, s ott kínálták fel nekünk a lehetőséget, hogy menjünk ki Torinóba. Még egy-két szűrűn fent kellett maradnom, aztán a kiválasztották közé kerültem – beszélt a kezdetekről Suba Veronika.

Lássuk, hogy a diáklánynak mi is volt pontosan a feladata az olimpián.

– Az olimpia hivatalos hírügynökségének dolgoztam az úgynevezett mixzónában, ahol a versenyzők találkozhatnak a sajtó képviselővel – így Suba Veronika. – Az volt a feladatom, hogy gyorsintejúkat készítsek a korcsolyázókkal. Angol és német nyelven beszélek, ezek segítségével sikerült megoldani a feladatokat.

Miután Veronikáék maguk álltak az utazás és a kinttartózkodás költségeit, adja magát a kérdés: mi volt az üzlet a torinói kalandban?

– Az élmények – jött az egyértelmű felelet. – Látni Huszár Erikát, ahogy örül a negyedik helyezésének, a magyar bobcsapatot, sztárokkal beszélgetni, s nap mint nap nagy sportemberekkel találkozni. Végül is nagyon sok pénzünkbe nem került az egész, miközben életreszóló élményekhez jutottam.

– Bodnár Tibor –
hirdetés