Lett egyenlítés, Marci meccse dönt a győztesről

Akt.:
Lett egyenlítés
Lett egyenlítés
A bujtosi csarnokban a negyedik mérkőzést is lejátszották a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zóna II. csoportjának, második fordulójában, Ernests Gulbis nyert Balázs Attila ellen, így a Fucsovics Márton-Andis Juska találkozó dönt a győztes kilétéről. Kezdés fél kettőkor, aki teheti, jöjjön szurkolni!

A vasárnapi egyesek előtt élt a csere lehetőségével Hornok Miklós, a magyarok csapatkapitánya, és a lettek elleni euro-afrikai zóna II. zóna, 2. fordulóbeli mérkőzésen pályára küldte Balázs Attilát. A kapitány azzal magyarázta döntését, hogy Balázs labdatartósabb stílusa talán jobban érvényesülhet Ernests Gulbis ellen, mint Kellner Ádámé, no meg talán bízott abban, hogy Nyíregyházán is megismétlődik az írek elleni szegedi forgatókönyv, amikor Balázs ugyanígy beugróként szerezte meg a mieink végső győzelmét érő harmadik sikert.

Erre azonban a lettek világranglista-80. helyezettje ellen semmi esélye nem volt. Gulbis először 2:2-nél vette el ellenfele adogatását, majd az első szett végén még egyszer, a második játszmában pedig két brékelőnyhöz jutott, amiből Balázs csak egyet tudott ledolgozni.

A harmadik játszmában is hamar elnyerte a hazai játékos adogatását a péntekinél visszafogottabban, a szombati úriember „jelmezéből” azonban időnként most is ki-kilépő Gulbis, és bár Balázs nehezen adta meg magát, mert 5:2-nél kettő, 5:3-nál pedig további egy mérkőzéslabdát hárított, de a papírforma szerint így is megszületett a lettek egyenlítése.

Így aztán Fucsovics Márton vérbeli tétmérkőzést játszik, hiszen 2–2-es állásnál léphet pályára a lettek „adogatógépe”, Andis Juska ellen. Aki még teheti induljon el a bujtosi csarnokba, mert egyrészt igazi teniszcsemegét láthat, másrészt a válogatott nyíregyházi játékosának hatalmas szüksége van a buzdításra. A mérkőzés 13.30-kor veszi kezdetét.

Davis-kupa

Magyarország–Lettország 2–2

Péntek: Fucsovics–Gulbis 6:7, 6:3, 6:4, 4:6, 6:3 (1–0), Kellner–Pavlovs 6:3, 6:7, 6:2, 6:2 (2–0).

Szombat: Balázs A., Bardóczky–Gulbis, Juska 7:6, 3:6, 4:6, 2:6 (2–1).

Vasárnap: Balázs A.–Gulbis 4:6, 3:6, 3:6 (2–2).

Címkék: , ,


Sporthírek


hirdetés