Levágta a nyomkövetőt és elbújt a lovashegyi szőlőben

Az ópályi férfi lábra szerelt nyomkövetőjét a csuklóján kattant bilincs váltotta fel
Az ópályi férfi lábra szerelt nyomkövetőjét a csuklóján kattant bilincs váltotta fel
Ópályi – A szökött rab nem sokáig élvezhette a szabadságot, néhány órával később elfogták.


Fogolyszökés vétségével vádolja a Mátészalkai Járási Ügyészség azt az ópályi férfit, aki a reintegrációs őrizete alatt a lábáról levágta a nyomkövetőt, majd a falu határában, a lovashegyi szőlő egyik hétvégi házában rejtőzött el.

– A vádirat szerint a férfit korábban lopásokért ítélték egy év hat hónap börtönbüntetésre, amit meg is kezdett letölteni. Jó magaviseletéért a bíróság reintegrációs őrizetbe helyezte januárban, ami november 16-áig tartott volna.

– Ezen időszak alatt a férfi Ópályiban a családjával élhetett úgy, hogy délelőttönként a házukat is elhagyhatta, elmehetett bevásárolni, orvosi vizsgálatra, elkísérhette a gyerekeket az iskolába. Elrendelte a bíróság, hogy a férfi lábán nyomkövetőt kell elhelyezni, s azt köteles folyamatosan viselni – ismertette dr. Szilágyi László, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Vissza a börtönbe

– Március 14-én délelőtt a vádlott a családi házukban tartózkodott, amikor úgy döntött, hogy egy késsel levágja a lábáról a nyomkövetőt és elrejtőzik a hatóság elől, mert nem akart visszamenni a börtönbe. A szabadsága nem tartott sokáig, mert ugyanezen a napon délután a rendőrök a börtönőrökkel közösen a település határában lévő egyik hétvégi házban elfogták.

– A bíróság azonnal megszüntette a reintegrációs őrizetet, így a vádlottnak le kell töltenie teljes egészében a korábban kiszabott börtönbüntetést. A fogolyszökésért az ügyészség azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság elzárást szabjon ki a vádlottal szemben, amely 90 napig terjedhet. Az ügyben a Mátészalkai Járásbíróság fog ítéletet hozni – tette hozzá dr. Szilágyi László.

KM
hirdetés