Magyarország

2008.03.29. 12:47

Hazarepítették a Szlovákiában balesetet szenvedett miskolci jégmászó fiút

<p>Miskolc, Poprád, Kassa - A mentőszolgálat helikoptere szombaton délelőtt szállította a megyei kórházba az eddig a kassai kórházban kezelt mikolci fiatalembert, aki még a hét elején szenvedett sérülést Poprád közelében jégfalmászás közben.</p>

A súlyos baleset úgy következett be, hogy egy erős széláramlat lesodorta Viktort a falról, aki lezuhant. Koponyasérüléseket, állkapocscsonttörést és belső zúzodásokat szenvedett el. A hegyimentők előbb szánon vitték le Poprádig, majd onnan szlovák légimentők már helikopterrel vitték a kassai Pasteur kórhazba.

Ott műtétet nem hajtottak végre rajta, állapotát stabilizálták, napokat vett igénybe a hazaszállítás megszervezése, mert mint extrém sportot ért sérülést, a társadalombiztosítás a helikopteres hazaszállítást nem finanszírozta volna. A fiú azonban a Hámori Hegymászóklub tagjaként rendelkezett az osztrák speciális biztosítással, ami 22000 euróig állja az ilyen típusú balesetből eredő költségeit.

Szűcs Ferencné, az édesanya pénteken még azt mondta el portálunknak, hogy szombaton délelőtt viszik ki a megyei kórház befogadó nyilatkozatát Kassára, és feltehetően hétfőn kerülhet haza a fia, de röviddel ezelőtt már arról nyilatkozott portálunknak, hogy tegnap délután felgyorsultak az események, és a biztosítóval történt egyeztetés során megoldódott a helyzet is, és nemrég már a megyei kórházban landolhatott Viktorral a helikopter.

Köszönetét fejezte ki dr. Mitró Istvánnak, a kassai kórház orvosának, aki segítségére volt, azonban a kassai főkonzulátustól nagyobb segítséget reméltek volna a hazaszállítás megszervezésében.

Örömmel mondta az édesanya, hogy fia viszonylag jól van, a megyei kórházban felkészülten fogadták, jelenleg folynak azok a vizsgálatok, amelyekkel megállapítható, hogy belső sérülései miatt esetleg veseműtétre szüksége lesz-e vagy sem.

A fiú iránt aggódók és érdeklődők megértését kérik, hogy a kórházi történésekből a sajtó nyilvánosságát kizárják. Viktor jól érzi magát, a fejleményekről később nyilatkozunk.

Kapcsolódó anyagok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!