Levesekbe és süteményekbe is tökéletes

Akt.:
Télen érdemes mindennap fogyasztani belőle
Télen érdemes mindennap fogyasztani belőle - © Illusztráció: Alternative Daily
Budapest – Télen, nyáron népszerű a gyömbér, amely ízesebbé teszi ételeinket, gyógynövényként segíti egészségünk megőrzését és szépíti bőrünket.

Illik halhoz, húsokhoz, zöldségekhez (például sárgarépához, sütőtökhöz, fejes káposztához), rizshez és tésztákhoz, de pikáns levesekhez, vegetáriánus fogásokhoz, ázsiai és indiai ételekhez is használható.

Feldobhatjuk vele a dresszingeket, mártogatósokat, de ízesíthetünk gyömbérrel gyümölcssalátát, mézeskalácsot és más süteményeket is. Teaként elkortyolva méregtelenít, védi a májat, tisztítja a bőrt, erősíti az immunrendszert, és kiválóan enyhíti a megfázásos tüneteket – ilyenkor, télen érdemes mindennap fogyasztani.

KM


Gyömbértea

Hozzávalók: 25 g friss gyömbér, 6 dl víz, 1 db citrom, 1-2 ek méz

Elkészítés: A vízben felforraljuk a lereszelt gyömbért, majd lassú tűzön 20 percig főzzük. Levesszük a tűzről, leszűrjük, majd kb. 60 fokosra hűtjük. Ezután hozzáadjuk a mézet, és ízlés szerint citromlevet facsarunk bele.








hirdetés