Levonták a tavalyi év tanulságait

By Somló Samu
Sajtótájékoztató
Sajtótájékoztató
Nyíregyháza – A nyíregyháziak számára a nyár és a szabadtéri színpad egy életérzés – mondta a szerda délután, a Szabadtéri Színpad Rózsakertjében tartott sajtótájékoztatón Halkóné Dr. Rudolf Éva, önkormányzati képviselő.

Szeretnénk az igényeknek megfelelően többet nyújtani a nyíregyháziaknak, többet, mint amit megszoktak. Megvizsgáltuk az elmúlt évek tapasztalatait és szerettünk volna újítani, egy más programsorozatot kínálni.

Nem itt kell megvalósulnia Nyíregyháza összes nyári programjának – vette át a szót Petneházy Attila önkormányzati képviselő. – Inkább azt kéne figyelembe venni, hogy a néző megfelelő minőségben, elfogadható áron, koordináltan szórakozhasson. A Szabadtéri Színpad és a Rózsakert csupán az egyik színfoltja kell, hogy legyen a nyíregyházi nyárnak. Egyeztetni kell a programokat, az itteni produkciók nem lehetnek az egyéb nagyszabású rendezvényekkel egy időben, hisz így egymás konkurenciái lesznek.

Hogy az előadásokról is szó essen, június 29-én fellép az Everdance, méghozzá Puskás Petivel és Muri Enikővel. Július 20-án Rúzsa Magdi már több teátrumban is bemutatott estje, a Magdaléna Rúzsa lesz látható, augusztus 10-én pedig az Ukrán Állami Népi Együttes szenzációs táncműsorát tekintheti meg a nagyérdemű. A végére pedig egy igazi nagy dobás maradt, hisz augusztus 19-én, a Szabadtéri Színpadon lesz látható 2000. óta futó, Anconai szerelmesek utolsó előadása.
hirdetés