Lezárt ügy: migránsokat és embercsempészeket fogtak el

Lezárt ügy: migránsokat és embercsempészeket fogtak el
© Fotó: police.hu
Barabás – Vietnámi állampolgároknak nyújtottak segítséget az államhatár illegális átlépéséhez a Barabás külterületén elfogott embercsempészek.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2017. október 22-én éjfél után pár perccel Tiszaadony és Barabás között négy határsértőt fogtak el. A magukat vietnámi állampolgárnak valló külföldiek, köztük három férfi és egy nő, sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök az illegális migránsokat idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében előállították a kirendeltségre. Még ugyanebben az időben fogták el a helyszínen a rendőrök azt a 48 éves ukrán és 46 éves ukrán- magyar kettős állampolgárságú férfit, akik a rendelkezésre álló adatok szerint segítséget nyújtottak a külföldieknek az államhatár illegális átlépéséhez. Harmadik társukat, egy 51 éves ukrán férfit, aki a jelenlegi adatok szerint gépjárművel szállította volna tovább a migránsokat nyugat-európai országba, a rendőrök két órán belül Vásárosnamény belterületén fogták el. Velük szemben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályán embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A nyomozók a 48 éves és a 46 éves gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amit az ügyészség javaslatára a bíróság elrendelt és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott. Harmadik társuk az eljárás során szabadlábon védekezhetett.

A rendőrség a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Barabás - Az eljárás adatai szerint vietnámi állampolgároknak nyújtottak segítséget az államhatár illegális átlépéséhez az elfogott embercsempészek. A Barabási Határrendészeti Kirendeltség járőrei október 22-én éjfél után pár perccel Tiszaadony és Barabás között négy határsértőt fogtak el. A ...
hirdetés