Lezárt ügy: valótlan bejelentést tett új jogosítványért

Nagyhalász – A nagyhalászi rendőrök a férfit közokirat-hamisítás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Nagyhalászi Rendőrőrse közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást L. János 41 éves gávavencsellői lakos ellen. A frissen lezárt nyomozás adatai szerint a férfi 2014. november 12-én egy szabolcsi okmányirodában új jogosítványt akart igényelni arra való hivatkozással, hogy vezetői engedélyét elvesztette. A nyomozás során beszerzett adatok alapján kiderült, hogy a férfi a jogosítványát nem elhagyta, hanem a bejelentést megelőző napon a romániai rendőrök közlekedési szabálysértés elkövetése miatt bevonták. A vizsgálók L. Jánost 2015. június 9-én közokirat-hamisítás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mivel bejelentése alapján valótlan adatokat jegyeztek be a vezetői engedély nyilvántartásba.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Nagyhalászi Rendőrőrse a nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés