Lezárult a Comenius program

A Comenius projekt zárórendezvénye csütörtökön kezdődött a Földes Ferenc Gimnáziumban.

A kétnapos programon négy ország – Franciaország, Németország, Cseh Köztársaság, Magyarország – képviseltette magát. A projekt három évvel ezelőtt indult, azzal a céllal, hogy a diákok megismerjék egymás kultúráját, valamint azt a közeget – az Európai Uniót –, ahol élnek.
– A mostani projekttalálkozó a program zárórendezvénye – mondta Kéri Krisztina projektvezető. – A három év alatt a diákok különböző témákban készítettek tanulmányokat, többek között az ifjúságot érintő problémákról, kultúrákról, környezetvédelemről, valamint genetikáról is. A projektvezető szerint a legsikeresebb téma a kultúrák összehasonlítása volt, valamint annak a feldolgozása, hogy milyen sztereotípiák élnek egymás kultúrájáról a köztudatban. A három év alatt készített tanulmányokat szeretnék könyvben is megjelentetni.
Kéri Krisztina elmondta, csütörtökön a delegációk összegezték a programot, valamint Egerbe is kirándultnak. Pénteken a Földes Ferenc Gimnázium diákjaival közösen tartanak csoportmunkát, de miskolci városnézés is szerepel a programban.

NSzR
hirdetés