Lezárult a Deák-hét

Lezárult a Deák-hét
© Lezárult a Deák-hét
Fehérgyarmat – Sportversenyek, rendészeti program és ünnepi megemlékezés a Deák-hét zárásaként.

Október 17-én délelőtt a jubileumi Deák-hét negyedik napján az ügyességi sportversenyek és az erőpróbák kapták a főszerepet. A Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium osztályai játékos sorversenyekkel és kötélhúzással mérhették össze ügyességüket és erejüket egymással.

A jó hangulatban lezajlott versenyeken az alábbi eredmények születtek:

A játékos sportversenyen 5-8. évfolyamos korcsoportban:
1. helyezett lett a 7.k osztály,
2. helyezett lett a 8.k osztály,
3. helyezett lett az 5.k osztály és
4. helyezett lett a 6.k osztály.

Az iskola legerősebb osztálya cím elnyeréséért rendezett kötélhúzó versenyen:
1. helyen végzett a 12.k osztály,
2. helyen végzett a 10.b osztály és
3. helyen végzett a 10.k osztály.

– Széles Zoltán –
testnevelő


Ugyanezen a napon került sor a belügyi rendészeti képzésen tanuló diákok számára szervezett szakmai napra is. A jubileumi Deák-héten a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság vezetősége is különleges programmal készült. A belügyi fakultánson kiemelkedően tanuló diákjaink jutalomképpen egy szakmai programon vehettek részt Nyíregyházán, melynek keretében megismerkedhettek a büntetés végrehajtásban folyó munkával.
A többi tanulónk és általános iskolás vendégeink sem maradtak program nélkül. A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság számukra látványos technikai bemutatóval készült. Ennek során az érdeklődők testközelből tekinthették meg azon eszközöket, melyeket a rendőrség használ munkája során. A bátrabbak a Katasztrófavédelem munkatársai jóvoltából még egy igazi tűzoltófecskendőt is kipróbálhattak. Dr. Gere Tamás őrnagy úr, kapitányságvezető helyettes és Tóth Barna rendőr főhadnagy úr vezette végig vendégeinket a rendőrség épületében és mutatta be az ott folyó munkát. A program végén lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre is, ahol az érdeklődők kérdezhettek a rendőri hivatásról és a pályaorientációs képzésről egyaránt. Köszönjük a fehérgyarmati kapitányság vezetőjének, Tóth Zsolt alezredes úrnak, hogy ezeket a tartalmas programokat az érdeklődő diákok számára biztosította.

– Káplár Ferenc –
mb. tagozatvezető


Október 18-án reggel a rendezvénysorozat részeként ünnepélyes keretek között került sor a Deák-napra, ahol az iskola tanulói verses zenés műsorral emlékeztek meg névadójukról, Deák Ferencről. A színvonalas előadás után a munkaközösség vezetők számoltak be a jubileumi Deák-hét eseményeiről, programjairól. Ezt követően Pálur László, az iskola igazgatója átadta a különböző vetélkedők, versenyek helyezettjei számára járó okleveleket és tárgyjutalmakat.
Az ünnepség méltó lezárásaként a gimnázium vezetősége és a diákönkormányzat képviselői elhelyezték a megemlékezés koszorúját az iskola bejáratánál álló Deák Ferenc szobornál.

Köszönetet mondunk a jubileumi rendezvénysorozatot szervező és kivitelező munkaközösségeknek, tanároknak, diákoknak a program megvalósításához nyújtott segítségükért, és gratulálunk a jutalmazott diákoknak az elért eredményekhez.

– Márton József –
iskolatitkár
hirdetés