Lezárult a nyomozás: vádat emelnek a vérfürdőt rendező fábiánházi férfi ellen

Akt.:
Emberölés Fábiánházán
Emberölés Fábiánházán - © fotó: KM-archív
Fábiánháza – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást D. Miklós 61 éves fábiánházi lakos ellen.

A rendőrség Tevékenység-irányítási Központjába 2014. december 1-jén 3 óra 45 perc körüli időben érkezett segélyhívás, mely szerint Fábiánházán egy férfi a családja életére tört. A Mátészalkai Rendőrkapitányság, valamint a Nagyecsedi és Csengeri Rendőrőrs perceken belül helyszínre érkező munkatársai egy ott lakó középkorú nőt szúrt sérüléssel találtak az utcán.

Az asszony elmondása szerint az épületben, ahol a bátyja őrjöngött, még bent volt idős édesapja és édesanyja. Amikor a rendőrök megpróbáltak bemenni, a magán kívül lévő férfi kezében egy fejszével útjukat állta. Az egyenruhásoknak a házból végül sikerült kimenekíteni a szintén megszúrt idős asszonyt, majd elfogták a dühöngő férfit. A családi házban ezek után találtak rá a támadó 91 éves édesapjára, akinek életét sérülései következtében a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen már nem tudták megmenteni.

Az életveszélyes sérüléseket szenvedett asszonyokat kórházba vitték. A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható D. Miklóst pszichiátriára szállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, melynek során a férfi részben beismerő vallomást tett. A nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet az ügyészség indítványára a bíróság elrendelt és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Emberölés Fábiánházán
Fábiánháza – A feltételezett elkövetőt a rendőrök ártalmatlanították. A gyanú szerint a férfi megölte idős apját, két másik családtagját megsebesítette. tovább »
hirdetés