Lezárult a turisztikai hálózat fejlesztése a Nyírségben

Nyíregyháza, 2013. december 18., szerda (MTI) – Lezárult az idegenforgalmi szereplőket hálózatba szervező turisztikai desztináció menedzsment (TDM) szervezetének európai uniós támogatású továbbfejlesztése a Nyírségben – közölte a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője szerdán az MTI-vel.

Furkóné Szabó Marianna elmondta: az idegenforgalmi szereplőket hálózatba szervező és menedzsmenti feladatokat is ellátó szerveződés versenyképességét erősítő fejlesztésre a kft. közel 42,5 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázati rendszerében.

A projekt önrészét, 7,5 millió forintot a nyíregyházi önkormányzat biztosította.

A több mint 50 millió forintból egyebek mellett felújították és látogathatóvá tették az ipari műemlék víztornyot Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. Nagykállóban megújult a Harangodi-tó turisztikai lehetőségeit kínáló információs pavilon. Idegenforgalmi tájékoztató táblákat helyeztek ki valamennyi alapító tag TDM településen, így Nyíregyházán, Máriapócson, Nagykállóban és Apagyon.

A korábban elindított marketing-kampányokat folytatták, óriásplakátokon és televíziós reklámokban hirdették a térség idegenforgalmi attrakcióit. Elkészíttettek egy 12 perces, többnyelvű turisztikai filmet is, amelyet rendezvényeken, utazási kiállításokon mutattak be.

A projekt részeként az országos TDM konferencia segítségével szakmai ismereteket fejlesztő belföldi tanulmányutat és tapasztalatcserés találkozót is szerveztek a Nyírség idegenforgalmi szereplőinek.

Furkóné Szabó Marianna hangsúlyozta, hogy a fejlesztés hozzájárult a nyírségi térség idegenforgalmának idei jelentősebb növekedéséhez.

Nyíregyházán szeptember 30-ig 26,6 százalékkal nőtt a hazai és külföldi vendégek száma. A szálláshelyeken 121 605 vendégéjszakát töltöttek el a turisták.
hirdetés