Lezuhant vitorlázógép Nyíregyházán: felmentette a bíróság a repülőgép oktatót

Akt.:
Lezuhant vitorlázógép Nyíregyházán: felmentette a bíróság a repülőgép oktatót
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Járásbíróság 2018. október 18-án felmentette H. J. vádlottat az ellene halált okozó légi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt emelt vád alól.

Az ügyészség a vádlottat azzal vádolta, hogy repülőgépoktatóként úgy engedélyezte 2017. május 20-án növendékpilótájának azt, hogy többszöri sikertelen repülést követően ismét felszállást hajtson végre, hogy nem volt megfelelően felkészítve a veszélyes helyzetek elkerülésére, illetve nem figyelte folyamatosan a repülését. A sértett a vitorlázó repülőgéppel lezuhant, és életét vesztette.

A bíróság által megállapított tényállás szerint az eljárás során nem nyert bizonyítást az, hogy a vádlott bármilyen szabályszegést követett volna el.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 napot fenntartott a nyilatkozattételre.

– Dr. Sörös László, sajtószóvivő –


Nyíregyháza - Egy biztonsági kamera rögzítette a becsapódás pillanatát, amiben egy püspökladányi férfi életét vesztette. Mint, ahogy arról beszámoltunk szombat délután egy vitorlázó repülőgép csapódott a földbe a nyíregyházi piactól nem messze. A balesetben egy 48 éves férfi vesztette életét. ...

Nyíregyháza - Nem volt kezdő, de nem is számított tapasztalt pilótának az a püspökladányi férfi, aki szombaton egy nyíregyházi irodaház mellé csapódott vitorlázórepülőjével és szörnyethalt. A halálos baleset a repülőtértől alig egy kilométerre történt, egyelőre nem tudni miért. A pilóta egyesület...
hirdetés