Liga: a NAV ellenőrzése vélhetően egy folyamatban lévő nyomozással kapcsolatos

Budapest – A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdai ellenőrzése vélhetően egy korábban ismeretlen tettes ellen kezdeményezett és folyamatban lévő nyomozással kapcsolatos – közölte a Liga Szakszervezetek (Liga) szerdán az MTI-vel.

A Blikk.hu honlap írta meg, hogy az adóhatóság munkatársai megjelentek szerdán a Liga székházánál és iratokat foglaltak le. A Liga szakszervezetek 1,5 milliárd forint értékű európai uniós támogatást kaptak, a Blikk.hu úgy tudja, ennek kapcsán tett valaki feljelentést gyanús pénzmozgások miatt. Információik szerint költségvetési csalás miatt indult eljárás az ügyben – olvasható a honlapon.

A Liga közleményében kiemelte: a szakszervezet segítette az adóhatóság munkáját és a jövőben is a hatóság rendelkezésére áll.

A szakszervezet hangsúlyozta: az általa, mint kezdvezményezett által végrehajtott TÁMOP 2.5.3. A és TÁMOP 2.5.3. C projekteket az elmúlt időszakban folyamatosan ellenőrizték.

A projekteket tavaly ősszel a Miniszterelnökség, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) ellenőrizte. Az idén záró helyszíni ellenőrzést tartott az Emmi, ez utóbbi vizsgálat a “C” projektnél mindent rendben talált. Az “A” projektek többségének záró helyszíni ellenőrzése is megtörtént – olvasható a Liga közleményében.

– MTI –

Címkék: , , ,hirdetés