Helyi közélet

2016.08.13. 16:07

Bábszínház az egész világ – Szatmárnémetiben is

Szatmárnémeti - Minden korosztály megtalálja a neki tetsző programokat a Partiumi Magyar Napokon.

Szatmárnémeti - Minden korosztály megtalálja a neki tetsző programokat a Partiumi Magyar Napokon.

Nem véletlenül mondogatják évről évre a szatmárnémeti fesztivál szervezői, hogy kicsik és nagyok is találhatnak minőségi szórakozási lehetőséget a Partiumi Magyar Napok programkínálatában.

Az idén sem lesz ez másképpen, hiszen a koncertek és előadások mellett a bábszínházi produkciók is komoly hangsúlyt kapnak a 15. PMN repertoárjában. Mesemondók, bábosok, gólyalábasok, zenészek és bábszínészek szórakoztatják majd a nagyérdemű apraját és nagyját. Először szatmárnémeti előadást láthatnak a kis színházbarátok: a Harag György Társulat Brighella Bábtagozata az Egy kupac kufli című báb­előadásából kiderül, mi is az a kufli, mert ugye az se nem kifli, se nem kukac.

Több helyszínen

Később a debreceni Duotrió Társulat interaktív gyerek­előadása kerül műsorra Bodri, a fölmosolygó öleb címmel. Mindkét darabot szabadtéri színpadon, a szatmárnémeti Széchenyi utcai Diego-színpad előtt ülve-állva tekinthetik meg az érdeklődők. Écsi Gyöngyi Szőlőszem Kálmánról és Az élet vizéről fog mesélni zenei kísérettel. Egyik előadásnak a Szakszervezetek Művelődési Házának kisterme, a másiknak a Tűzoltótorony melletti Tarr Beton-színpad biztosít helyszínt. Utóbbi helyszínen lép a kíváncsi közönség elé a debreceni Vojtina Bábszínház, amely egy kis afrikai Vitéz Lászlót, Batu-tát hozza el Szatmárra. A zsámbéki Fabók Mancsi Bábszínház – amely A halhatatlanság országát mutatja be – produkciójára szintén a Tűzoltótorony mellett várakozhatnak, majd a pécsi Bóbita Bábszínház előadásában A bagolykisasszony meséjét nézhetik meg a színházkedvelő gyerekek. A Szélkötő kalamatát szintén a pécsiek mutatják be a szatmári gyerekeknek a Kossuth-kert népzenei színpadán, a budapesti Aranyszamár Társulat pedig Az állatok nyelvén beszélő juhászról mesél majd ugyanott.

Aki nem hiszi, járjon utána augusztus 19–28. között!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában