Ligakupa: Vác-Szpari ÉLŐBEN!

Vác-Szpari
Vác-Szpari
Vác – Szombaton 13 órától a Vác ellen lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus a Ligakupa A csoportjában. A mérkőzés eseményeiről ÉLŐBEN számoltunk be!   


A VÁC-SPARTACUS LIGAKUPAMÉRKŐZÉS UTÁN >>
AHOGYAN TÓTH JÁNOS ÉS SZABÓ ANDRÁS LÁTTA A VÁC-SPARTACUS LIGAKUPAMECCSET >>
Jegyzõkönyv

Vác-Nyíregyháza Spartacus 4-2 (2-0)

Vác, 50 nézõ, Játékvezető: Arany Tamás (Kovács J. Zoltán, Viszokai László)

Vác: Nagy Dániel (Sztankó, 60.), Hegedûs, Rob, Farkas (Krajcsek, 82.), Vén, Margitics (Kocsis, 75.), Varga Cs. (Székely, 60.), Kovács P., Vidra (Budai, 60.), Gáspár, Tányéros.

Nyíregyháza Spartacus: Illyés, Miskolczi, Goia, Hegedüs, Ur (Simon, 57.), Perényi (Markos, szünetben), Odrobéna, Lippai (Bakos, 73.), Stojkov, Apostu (Szilágyi, szünetben), Fekete (Moczó, szünetben).

Gól: Kovács (36. perc, 11-esből, 1-0), Kovács (45., 2-0), Goia (56., 2-1), Rob (60., 3-1), Hegedűs (71., 4-1), Szilágyi (79., 4-2)

Sárga: Miskolczi (88.)


90. perc: Miskolczi jobb oldali kisszöglete Szilágyi visszapassza után került a kapu elé, amit újabb szöglet követett. Ezt ismét Miskolczi ívelte be, Stojkov 8 méterről fejelt mellé.

Aranyból van a játékvezető szíve, mert megkegyelmezett mindenkinek, mert lefújta a mérkőzést.

89. perc: “Már csak egy perc!” – mondja mellettem egy didergő váci szurkoló. Valóban már nem sok van hátra, és ezt aligha bánja bárki is…

88. perc: Az első sárga: a Hegedűst felvágó Miskolczi kapta (ugyanez történhetett volna a 11-esnél is).

A 18 méteres váci szabadrúgás kombináció elhalt a nagy szélben.

86. perc: A felezővonalnál Bakos ívelt a jobb szélre. Moczó a 16-oson belül átvette ugyan a labdát, aztán addig tétovázott, hogy szögletre szerelték. A beívelés nem okozott gondot a hazaiaknak.

85. perc: A hideget a hazai eredményjelző sem bírja, hiszen miként az első félidőben a 36. percben melegedni indult a kijelző, majd visszatért. Közben egy vendégakció végén Miskolczi 14 méterről, jobbról alig lőtt mellé.

83. perc: Hegedüs saját térfeléről vágta előre a labdát. Stojkov 15 méterről kapásból lőtt a jobb sarok mellé.

82. perc: Az utolsó csere: a hazaiaknál bejön Krajcsek, és zuhanyozni indulhat Farkas.

“Húzódjatok előrébb, ne csak futkározzatok, mint pók a falon!” – korholta játékosait Szabó András, a vendégek mestere.

79. perc: A bal oldalon lódult meg Szilágyi, majd 15 méterről szépen lőtt laposan a hosszú sarokba. 4-2.

75. perc: Kocsis váltotta Margiticsot.

73. perc: Újabb vendégcsere: Bakos állt be Lippai helyére.

71. perc: GÓL! Újabb labdát adtak el a vendégek, amire Rob csapott le, jobbról átívelt, majd az érkező Hegedűs a 16-osnál átvettea labdát, majd pár lépés után lőtt. A labda a bal kapufáról pattantt a hálóba. 4-1.

62. perc: Játékba avatkozott a Szparit szinte mindenhová elkísérő piros-kék sálban fagyoskodó Szabó Sándor. A vendégdrukker egy, a lelátóra kipattanó labdát passzolt a bedobáshoz készülődő Miskolczihoz. Sajnos nem lett gól…

60. perc: GÓL! “Az öregek gólja”: Goia rossz passzával Vén lódult meg, jó ütemben passzolt a mellette futó  Robhoz, aki elhúzta a labdát a mellette kifutó Illyés mellett, majd jobbról, 6 méterről a kapuba gurított. 3-1.

60. perc: Cseredömping a hazaiaknál: pályára léptek: Székely, Budai, és a kapuban Sztankó. Lejött Nagy, Varga és Vidra.

59. perc: Szilágyi került nagy helyzetbe a vendégkapu előtt, ám elügyetlenkedte a lehetőséget.

57. perc: Újabb vendégcsere: Ur helyére Simon áll.

56. perc: GÓL! Stojkov jobbról ívelt középre, a jó ütemben érkező Goia 4 méterről ívelt a jobb sarokba. 2-1.

55. perc: Lippai ívelt a leshatáron álló Stojkov elé, aki 14 méterről hiába lőtt a kapuba, a partjelző lest jelzett.

52. perc: Aktívabb a Szpari: egy 22-es szabadrúgást Lippai magasan fölé nyesett. A szél továbbra is erős, így a vendégek élhetnének az átlövésekkel.

51. perc: Az elmélázó hazai védők közül Moczó nézett ki a jobb oldalon, ám beadását Tányéros szögletre mentette. Lippai beívelését Goia 5 méterről az oldalvonal felé csúsztatta.

48. perc: Lippai jobb oldali szöglete után a 11-es pontnál pattogott a labda, Stojkov elé került, aki 5 méterről lesről lőtt kapuba.

Alighanem kaptak az öltözőben rendesen fejmosást a nyíregyháziak, hiszen egy, a bajnokságban remeklő gárdától több kell egy másodosztályú csapat ellen.


Az első félidő nagy részét Vénék mezőnyfölénye jellemezte, főként középpályán voltak jóval agilisabbak a hazaiak. Igaz, a helyzetekből a Szparinak is kijutott, akár iksz is lehetne az állás.

A Szparinál Perényi és Odrobéna is a középső sorban játszott.

Futnak kifelé a csapatok.

Lejött Apostu, helyette Szilágyi, lejött Perényi, helyette Markos, Fekete helyett pedig Moczó.


45. perc: GÓL!  Vidra jobbról ívelt középre, a védők nem tudtak menteni, így az üresen álló Kovács 5 méterről a kapuba lőtt. Középkezdésre nem maradt idő. Vége az első játékrésznek. 2-0.

44. perc:Adjatok nekik valami vitamint, mert csak fetrengenek!” – szólt egy baseballsapkás hazai szurkoló, amikor Fekete egy rúgás után a földre került. A hazai drukker még egy rövid tirpákozással folytatta, majd megnyugodott.

43. perc: Szabadrúgást kaptak a vendégek: a kaputól 18 méterre letett labdát Lippai a bal kapufa mellé csavarta. A labda kivülről érintette az oldalhálót.

42. perc: Nem volt semmi kihagyni… Apostu jobbról ívelt a kapu elé, a túlsó oldalon teljesen üresen álló Stojkov 5 méterről kapásból a kapusba lőtte a labdát.

40. perc: Egy, a vendégvédők által kifejelt labdát Margitics 20 méterről csúnyán fölé lőtt.

39. perc: Goia saját térfelén igen ügyetlenül Vén elé passzolta a labdát, aki szerencsére eltotyogta a lehetőséget, pedig Rob beindult mellette.

37. perc: Perényi jobbról lőtt a kapu elé, amely éppenhogy elsuhant a jobb oldalon érkező Stojkov előtt. Nagy lehetőség volt!

36. perc: GÓL! Rob passzolt Hegedűs elé, akit a 11-esen belül a becsúszó Miskolczi szabálytalanul szerelt. A büntetőt Kovács a balra mozduló Illyés mellett bevágta. 1-0.

31. perc: A fiatal Fekete passzolt balra Stojkovhoz, aki az alapvonalig futott, beívelése Apostu fejéről került a magasba, a lehullót Fekete 5 méterről fejelte, ám Nagy 5 méterről kitolta a labdát. Az ellentámadásnál Vidra jobbról ívelt a kapu elé, Varga 10 méteres fejese alig kerülte el a jobb alsó sarkot.

26. perc: Úgy tűnik, a váciak fázósabbak, a hazaiak többet mozognak ellenfelüknél, így könnyebben tudják egymáshoz passzolni a labdát. Egy vendégakció végén Stojkov jobb oldali lövésszerű beadását védte előrevetődve Nagy.

24. perc: Hegedűs a bal összekötő helyéről 22 méterről szúrta rá, lövését Illyés szögletre tenyerelte. A beívelés után Gáspár 14 méterről lőtt, ám Illyés most is a helyén volt.

23. perc: Egy hazai akció végén Rob egy csel után 12 méterről alig csavart a jobb felső sarok mellé.

22. perc: Miskolczi egy szöglet után a hozzá visszakerült labdát balról ívelte át sarokra, ahol Odrobéna 5 méterről mellé fejelt.

20. perc: Miskolczi jobb oldali magasívű beadása majdnem megtréfálta Nagyot, a hazaiak kapusát. Az ellentámadásnál Goia szabálytalanul szerelte Margiticset. A jobb oldali szabadrúgást Rob végezte el, lövése a 16-oson belül sorfalba álló Apostu jobb karjáról pattant ki.

16. perc: Apostut kellet igen rövid ideig ápolni, majd gyorsan visszatért a támadó.

15. perc: A mezőnyfölényben játszó váciak közül az öregróka, Vén remekül perdített Varga elé, aki 14 méterről lőtt, ám Illyés bravúrral hárított.

13. perc: Kicsit nyom a Vác. Vén előbb a bal, majd a jobb oldalról végezhetett el szögletet, ám beívelései nem okoztak gondot. Időközben mintha igen apró szemű havat is fújna szél.

12. perc: Az aktív Hegedűs ment el bal oldalon, beadását Goia szögletre fejelte. Vén beívelése után Tányéros került helyzetbe, ám a 11-es pontnál elügyetlenkedte a helyzetet.

10. perc: Villámgyors és szép vendégkontra: Stojkov paszolt balra Apostuhoz, aki rövid vágta után középre lőtte a labdát, amelyet az érkező Fekete 5 méterről a jobb kapufára passzolt.

8. perc: A jobb szélen kiugró Stojkov elől szögletre mentettek a hazaiak. Miskolczi beívelése nem okozott gondot.

6. perc:Rob ugratta ki Hegedűst, ám a hazai játékos a lesről indult. A másik oldalon Lippai próbálkozott lövéssel, ám a szél hárított.

3. perc: Úgy néz ki, a játékosoknak leginkább a széllel kell megküzdeni, ami időnként orkánszerű, és az első félidőben a hazaiakat támogatja.

13:00: Ismét pályán a csapatok. A hazaiak kék-pirosban, a Szpari fehérben játszik. A fázósok közül Apostu és Stojkov kesztyűt húzott. Aztán Varga első passzával elkezdődött a mérkőzés.

12:53: Verőfényes napsütés, de igen kellemetlen szél várja hamarosan Vácon a Ligakupameccs résztvevőit. A zöld színű széldzsekit felhúzó Szabó András edző az imént küldte be az öltözőbe a nyíregyháziakat, hogy rendezzék még magukat, és jöhessenek ki újra a metsző hidegbe.

Az érdeklődés árnyaltan fogalmazva is igen mérsékelt, mintegy ötvenen lehetünk a lelátókon.

Kezdõk

Vác: Nagy Dániel, Hegedûs, Rob, Farkas, Vén, Margitics, Varga Cs., Kovács P., Vidra, Gáspár, Tányéros

Nyíregyháza Spartacus: Illyés, Miskolczi, Goia, Hegedüs, Ur, Perényi, Odrobéna, Lippai, Stojkov, Apostu, Fekete

  • Belényesi távozik a Szparitól!  Elkezdődött… Pénteken immáron véglegessé vált az első változás a Nyíregyháza Spartacus NB I-es labdarúgó keretében.
  • Apostu és Sztojkov is kezd Vácon  Szombaton Ligakupa kör lesz szerte az országban. Az A-csoportban érintett Nyíregyháza Spartacus koradélután (13 óra) a másodosztályú Vác otthonában lép pályára.
  • Jönnek és mennek a focisták!  Jönnek a hírek, mennek a hírek! Van ami alaptalan, de olyan is, ami valóvá válhat. Az élvonalbeli focibajnokság őszei zezonjának zárásával megkezdődtek a tárgyalások és a találgatások: ki marad, ki folytatja más klubban.
  • A Szparinál is lesznek változások Kissé felborította a Szpari heti programját az a tény, hogy szerdán mégsem játszik Liga-kupa mérkőzést a Lokival. Így aztán szerdára két tréninget is betervezett Révész Attila, a Spartacus klubmenedzsere.
  • Vasas-Szpari ÉLŐBEN! lépett pályára a Szpari! A mérkőzés eseményeiről élőben számoltunk be a helyszínről!  1-0    

– Mán László –
hirdetés