Svédországból jött a palánk

By Norbert Kocsis
Svédországból jött a palánk
Van már saját palánkjuk a miskolci floorballosoknak. Vasárnap bárki megláthatja.  video

Két éve játszott először bajnoki mérkőzést a Miskolci Floorball Egyesület, akkor az OB III-ban indult el a baráti, zömében egyetemvárosi gyökerekkel rendelkező társaság. Az első évben rögtön eggyel feljebb léptek, az 2005/06-os szezonban pedig már a sportág második vonalában szereztek újabb ezüstérmet, a legmagasabb osztályba kerülve ezzel. A többi, megyebeli élvonali sportklub közé berobbanó floorballosokról, és ezzel együtt a fejlődési lehetőségeiknek gátat szabó palánk hiányról többször beszámoltunk, mint ahogy arról is, hogy emiatt az elmúlt két esztendőben a miskolci gárda Egerben játszotta hazai meccseit.

A VÉ-ben

Egy ilyen – a Vasárnapi Észak 2006. május 7-i számában megjelent – cikk került egy Mezőkövesden tartózkodó svéd állampolgárságú floorball barát kezébe.

– Egy nyári torna miatt hívtam fel telefonon az egri csapat vezetőjét, aki azt mondta a beszélgetésünk elején, hogy Svédországból küldenek nekünk palánkot – emlékezett vissza Gál Tamás, az MFE csapatvezetője. – Először levegő után kapkodtam, majd a ,,Ne szórakozz!” felszólítás után több olyan szó hangzott el, amit az újság hasábjai nem bírnának el. Aztán kiderült, hogy nagyon is komoly az ügy, van egy Koltenas nevű svéd csapat, amelyik sokadik éve edzőtáborozik Mezőkövesden. A Södertalje városában székelő, a svéd 6. ligában szereplő együttes csapatvezetője, bizonyos Lennart Rendik olvasta a Vasárnapi Északban megjelent cikket és ezek után döntött úgy, hogy megpróbál segíteni.

Gál Tamástól azt is megtudtuk, hogy a svéd csapatvezető azért tudta olvasni a cikket, mert családjának magyar szálai is vannak, a felesége – aki már nem él – Mezőkövesden nőtt fel, és rajta keresztül tanulta meg nyelvünket.

Várakozások

– Kapcsolatba léptünk, találkoztunk, egyeztettünk, és kiderült, hogy azért tudják odaadni nekünk a palánkot, mert ők az önkormányzattól kaptak egy újat, és azt szerették volna, ha a régi olyan helyre kerül, ahol a sportág fejlődését szolgálja – tudtuk meg Gál Tamástól. – A palánk a múlt héten kamionnal érkezett meg Budapestre, ahonnan kedden hozták el nekünk Miskolcra. Az utazást egy kicsit megsínylette, de rendbe fogjuk hozni, mert szeretnénk a szerdai esti edzésen, a Zrínyi Ilona Gimnáziumban felállítani. De ettől is nagyobb várakozás van bennünk a vasárnappal kapcsolatban, mert ezen a napon, délután 4 órától a saját palánkunk előtt, fennállásunk során először játszunk majd a miskolci városi sportcsarnokban.

BCs.
SZON.HU

További hírek a boon-sportoldal kategóriából


hirdetés