Élménycsúszda

Varázslatos. Felejthetetlen. Élményteli. E jelzők sorjáznak azokban a levelekben, amelyek a sóstói élményfürdőben, az Aquvariusban tett látogatások alkalmából lapunk Olvasóink írják rovatában gyakorta megjelennek.
Lefler György jegyzete.

Főként nyugdíjasklubok, iskolai csoportok nyilvánítják ki ekként elégedettségüket. De vannak egészen más tartalmú levelek is, amely szerint az élményfürdő túl drága, túl veszélyes, túl csúszós. Mondják ezt hatvanon innen, és hatvanon túl. Némely levél tartalma pedig kimeríti a nyolc napon belül és a nyolc napon túli kategóriát. – Szemet szemért, törött lábat törött lábért! – olvasható a lábjegyzetben.

– A felhasznált anyagok teljesen megfelelnek mindenféle kényes műszaki paraméternek, de itt valamiért másként viselkednek. Megpróbáltuk a legkorszerűbb technológiával a csúszásmentesítést elvégezni, de nem sok sikerrel. A fürdő csúszósságát magam is többször teszteltem, és bizony, majdhogy leteszteltem – mondta Belus Tamás a Sóstógyógyfürdők Rt. vezérigazgatója. Az is igaz, hogy megváltozott a fürdőruha viselet, az egykori kék-fehér fecskenadrág (nem tévesztendő össze a csak fehérből álló kecskenadrággal) csupán egy-két kanálnyi vizet szívott magába, míg a most divatos bermudákból dézsaszám ömlik a víz.

De talán mégsem ettől csúszik. Valahol és valamikor elcsúszott az egész Sóstó újjáépítése, csúszott az átadás, most pedig a kövezet. Ez egy ilyen csusza. Ha behintenénk túróval, az lenne a túrós csusza. Egy igazi élmény!
hirdetés