Álmosan ébredező Fesztivál a város szívében

Álmosan ébredező Fesztivál a város szívében
Nem könnyű ebbe az egykori gyárvárosba kultúrát teremteni, de az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Bartók+ sorozat nem adja fel.

Favilla, fakanál, fatányér, tönkölypárna és fesztiválkocsma. Nem egy szokványos kirakodóvásár, hanem a csütörtökön startolt Operafesztivál elengedhetetlen kellékei ezek a Főutcán végigsöprő igazi nyári forgatagban. Ottjártunkkor, az esténként pörgő események után, a reggeli terepszemlén az árusok már lelkesen kínálták portékájukat.

A sátrak előtt meg-megállnak a járókelők, és bizony, ha nem is egy közel negyed millió forintért kínált eredeti bútordarabot, de valami kis csecsebecsét biztos magukkal visznek. Abban pedig nincs hiány.

Mézzel merített papír, vagy kézműves bábok, fonott kosarak és csupa hasznos kütyü. A villamos is lassan kénytelen más sínek után nézni, mivel a sátrak mellet meglehetősen nehéz a lábbal való közlekedés, így nem elég, hogy a napfürdőző járókelők azokon szambázgatnak fel s alá, a pályán még mini vasút is száguldozgat. Szóval fogyasszon, vegyen, lásson, és jöjjön a kedves erre tévedt, de ha már itt jár, nem árt egy kis kultúrát magunkba szippantani.
hirdetés