LMP-sajtótájékoztató: „Az elvándorlás a keleti országrészt különösen sújtja”

Nyíregyháza – Szoboszlay György szerint éppen az LMP adatkikérésének köszönhetően tudható, hogy ma már minden 3. magyar gyerek külföldön születik.

Adóforint-milliárdok felesleges elherdálásának nevezte a kormány újabb – demográfia és családok témakörben kezdeményezett – nemzeti konzultációját pénteken Szoboszlay György, az LMP országos elnökségi tagja. A politikus és pártja szerint a demográfiai fordulat eléréséhez a migrációs válságot kell megoldani. –

Az elmúlt évben megugrott a külföldön született magyar gyerekek száma, szemben az itthoni folyamatos születésszám csökkenéssel. Az elvándorlás a keleti országrészt különösen sújtja, hiszen innen nem csak nyugatra, hanem az ország fejlettebb régióiba vándorolnak el. A fiatalok migrációját látva hamarosan egy egész generációt fogunk elveszíteni – fogalmazott. Az LMP szerint az elvándorlás megállításához többkulcsos adórendszerre, a kis- és középvállalkozások támogatására, a családi pótlék 30 – a gyermeküket egyedül nevelőknél 45 – százalékos emelésére, az egy gyermekes családok adókedvezményének a növelésére, és egy – a fiatal pályakezdőket segítő – új bérlakáspolitikára van szükség.
hirdetés