LMP-sajtótájékoztató: Egy szabolcsi dolgozó átlagosan 100 ezer forinttal keres kevesebbet egy budapestinél

Nyíregyháza – A Fidesz-kormány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is átverte a munkából élőket címmel tartott sajtótájékoztatót Nyíregyháza főterén Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese és Cselószki Tamás, a párt megyei területi elnöke.

Schmuck Erzsébet bírálta a 2018-as költségvetést, mondván, a kormány ugyanazt a hibás társadalom- és gazdaságpolitikát folytatja, amivel a jelenlegi helyzetbe sodorta Magyarországon a foglalkoztatást, az oktatást és az egészségügyet. – A Fidesz nem nyúl hozzá az egy kulcsos személyi jövedelemadóhoz, amivel csak a felső, tehetős réteg jár jól, miközben egyre nagyobb az elszegényedés. A minimálbér-emelések terhét a kis- és közepes vállalkozók nyakába varrja a kormány, és – általános béremelés híján – nem orvosolja az egyre nagyobb bérfeszültségeket. A regionális bérszakadék is óriási: egy szabolcsi dolgozó átlagosan 100 ezer forinttal keres kevesebbet egy budapestinél! – mondta. Cselószki Tamás a munkahelyteremtő, gazdaságélénkítő, kistelepülések felzárkózását is segítő energetikai, energiahatékonysági beruházások támogatása mellett érvelt.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés