LMP-sajtótájékoztató: Folytatják az aláírásgyűjtést

LMP-sajtótájékoztató: Folytatják az aláírásgyűjtést
Nyíregyháza – Mint tudják, a földtörvénnyel kapcsolatos népszavazási aláírásgyűjtést kezdeményező Gőgös Zoltán szocialista politikus hétfőn rosszul lett a Képviselői Irodaházban. A múlt heti összesítés alapján eddig 170 ezer aláírás gyűlt össze, és garantáljuk, hogy folytatjuk, amit az MSZP elnökhelyettese elkezdett, és június 28-áig összegyűjtjük a népszavazáshoz szükséges 200 ezer aláírást – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Sallai Róbert Benedek.

A Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője: a parlament ezen a héten tárgyalt a jövő évi költségvetésről, melynek során a kormánypárt leszavazta az LMP összes, a vidéki életet támogató módosító indítványát leszavazta a Fidesz.

– Megközelítőleg 160–170 ezer hektárnyi állami földet értékesítettek eddig, de mivel összesen 700 ezer hektárról van szó, még mindig lenne értelme a népszavazásnak. A magyar társadalom mondjon véleményt a privatizáció kezdete óta eltelt 26 évről, arról, hogyan tűnt el az állami vagyok 90 százaléka, s hogy mikor lesz ennek vége Magyarországon.

KM
hirdetés