LMP: tiltsák be a kormányzati propagandát!

Budapest, 2015. július 8., szerda (MTI) – Az LMP ismét a kormányzati propaganda törvényi betiltását követeli arra reagálva, hogy a kabinet 600 millió forintos keretösszegű tájékoztató kampányt indít a magyar reformok sikerességéről.

Schiffer András, az ellenzéki párt társelnöke és frakcióvezetője az MTI-nek úgy fogalmazott, a kormányzati kommunikáció kizárólag azokban az elengedhetetlen esetekben alkalmazható, amikor azt az állampolgárok jogai vagy kötelezettségei indokolják. Ilyen eset lehet például egy új kormányablak megnyitásáról, vagy egy anyatejprogram elindításáról szóló tájékoztatás – fejtette ki, hozzátéve, az LMP éppen ezért a kormányzati kommunikációra szánt költségvetési keretet 200 millió forintra csökkentette volna a jelenlegi több mint 3 milliárd forintról.

Az ellenzéki politikus a kormányzati propagandát az elengedhetetlen tájékoztatással szemben bújtatott pártfinanszírozásnak nevezte, amely szerinte alkalmas a médiaviszonyok torzítására, valamint a “kedvenc oligarchák feltőkésítésére”.

Azt mondta, a kormányzati propaganda “torz gyakorlata” az első Orbán-kormány alatt indult el a Széchenyi-tervvel kapcsolatban, amit a Medgyessy-kabinet folytatott a száznapos program reklámozásával, és tart egészen a mai napig.

Schiffer András szerint törvénynek kellene tiltania ezt a gyakorlatot, hiszen szerinte a kormánypártok kapnak annyi költségvetési támogatást, hogy abból finanszírozzák “dicsőségük hirdetését”.

– MTI –
hirdetés