Lobog az első gyertyaláng

Kisvárda – Vasárnap délutántól lobog az első gyertyaláng Kisvárda adventi koszorúján.

Advent első vasárnapjától, december elsejétől díszeleg Kisvárda központi helyén a városi adventi koszorú, melynek három évvel ezelőtt teremtett városi hagyományt Kisvárda Város Önkormányzata.

Az első adventi gyertya meggyújtása előtt felkapcsolódtak a város ünnepi fényei is. A sétáló utca kandeláberein, a köztéri fákon, a megújult, impozáns Városházán, a Várday István Városi Könyvtár ás a Művészetek Háza épületein, a főtéri óriás fenyőfákon világító fényfüzérek, gömbök és hópihék ünnepi köntösbe öltöztették városunkat.

Az első alkalomra, családok, baráti társaságok, kicsik és nagyok, idősek és fiatalok, közel háromszáz ember gyűlt össze a főtéren, hogy részesei lehessenek, mint egy nagy család, az első adventi gyertya tündöklésének.

Leleszi Tibor polgármester köszöntőjében az adventi időszak fontosságára, a várakozási időszakban eltöltött, békés napokra, a Megváltó Jézus Krisztus születésének szeretetteljes előkészületére hívta fel a figyelmet áldott, békés adventet kívánva minden kisvárdainak.

Az egyházi és kulturális műsorban közreműködött a Római Katolikus Egyház és a Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola és Óvoda.

Az első városi adventi gyertyát Leleszi Tibor, a város első embere gyújtotta lángra. Forró teával és pogácsával kedveskedett a jelen lévőknek Kisvárda Város Önkormányzata és a Kistérségi Szociális Szolgálat.

A gyertyagyújtások következő alkalmai és időpontjai:

2. december 8. – 16.30 – közreműködik a Görögkatolikus Egyház és a Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola.

3. december 15. – 16.30 – közreműködik a Református Egyház és a Református Általános Iskola és Gimnázium.

4. december 22. – 16.30 – közreműködik a Görögkatolikus Egyház és a Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola.

Helyszín: Kisvárda, sétáló utca, a Szent László szobor előtt.

Készüljünk együtt az ünnepekre, töltsük együtt az adventet itthon, Kisvárdán!

Durucz Gabi

Címkék: ,hirdetés