Lopott járművekből szerelték össze a Záhonynál lekapcsolt mikrobuszt

Lopott járművekből szerelték össze a Záhonynál lekapcsolt mikrobuszt
© Fotó: police.hu
Záhony – A záhonyi határrendészek alapos vizsgálata felfedte, hogy a jármű alvázszámát meghamisították, valamint a gépkocsi forgalmi engedélye is hamis.

A záhonyi közúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre 2016. október 16-án 7 óra 41 perckor egy Mercedes Vito típusú mikrobusszal közlekedő 28 éves ukrán állampolgár. A határrendészek alapos ellenőrzést végeztek, melynek során kiderült, hogy a jármű alvázszámát meghamisították, valamint a gépkocsi forgalmi engedélye is hamis.

zahony

A jármű eredetének vizsgálata során a szakértők megállapították, hogy a mikrobuszt egy Szlovéniából és egy Németországból eltulajdonított Mercedes alkatrészeiből szerelték össze, melyeket a szlovén és a német hatóságok a Schengeni Információs Rendszerben köröznek. Az egyenruhások a külföldi férfit egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt a Záhonyi Rendőrkapitányságra előállították, a járművet és a meghamisított forgalmi engedélyt lefoglalták. A rendőrség a további eljárás alatt felvette a kapcsolatot a körözést elrendelő hatóságokkal.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés