Lopott teherautóval okozott balesetet egy férfi a 4-es főúton Újfehértónál

Akt.:
Nyíregyháza, 2013. december 15., vasárnap (MTI) – Stabil állapotban vannak a vasárnap reggel a 4-es főúton Újfehértónál történt baleset sérültjei – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtófőnöke vasárnap délután az MTI-vel.

Vitkai Éva elmondta: a balesetet okozó német férfi könnyebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett, míg a vétlen autó vezetője súlyos, de nem életveszélyes állapotban van, sérülései nyolc napon túl gyógyulóak.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a nyíregyházi kórház területéről ellopott teherautóval okozott balesetet a 31 éves német férfi vasárnap reggel. A férfi a járó motorral, üresen álló tehergépkocsit valamivel reggel fél hét után lopta el a gyógyintézményből. A kórház sorompóját is megrongáló járművet több járőrkocsi kezdte követni, ám az a rendőri jelzések ellenére sem állt meg.

Az ámokfutó menekülés közben áthajtott több tilos jelzést mutató jelzőlámpán és érintőlegesen ütközött egy személy- és egy tehergépkocsival, ezekben a balesetekben senki nem sérült meg.

A lekapcsolt világítással haladó teherautó a 4-es főút 251-es kilométerszelvényében, Újfehértó és Téglás között a síkos úttesten áttért a szemközti sávba és frontálisan összeütközött egy személygépkocsival – közölte a rendőrség. Mindkét jármű vezetője beszorult a roncsok közé, mentésüket a rendőrök kezdték meg, majd a kiérkező tűzoltók speciális eszközökkel emelték ki őket.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság vizsgálja a jármű önkényes elvétele, a közúti veszélyeztetés és más közlekedési bűncselekmények gyanújának körülményeit. A rendőrség korábbi közlése szerint feltételezett elkövetőt, S. Dennis 31 éves német állampolgárt a kórházban őrzik a rendőrök.

– MTI – 
hirdetés